USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Українські борчині завоювали дві «бронзи» на чемпіонаті Європи у Варшаві

23 Квітня 2021 07:40
У четвер, 22 квітня, українські борчині відкрили відлік нагород на чемпіонаті Європи у Варшаві (Польща). Україна здобула відразу дві бронзові медалі.

Про це повідомляє 24 канал.

Першою на килим у ваговій категорії 50 кілограмів серед українок вийшла Оксана Лівач, яка могла принести Україні першу нагороду у жіночій вільній боротьбі. Її суперницею стала непоступлива росіянка Катерина Полєщук.

Представниця Росії вела грубу сутичку та вже на початку можна було побачити кров біля ока українки. Лівач на характері з обмотаною головою продовжила гру. Представниця Львівської області першою розмочила нулі на табло 0:1. Однак росіянці вдалось вийти вперед у рахунку.

За декілька секунд до завершення бронзової сутички рахунок був 10:9 на користь Полєщук. 23-річна українська борчиня з усіх сил намагалась вирвати медаль у суперниці, але не вистачило зовсім трішки. Лівач прикро поступилась у боротьбі за «бронзу». Але спортсменці не слід розчаровуватись, бажання та самовіддача Оксани дає надію на майбутнє. Тепер українські фанати боротьби чекатимуть реванш від Лівач на Олімпіаді у Токіо.

У вазі 50 кілограмів чемпіонкою Європи стала борчиня з Азербайджану Марія Стадник, яка у фіналі на класі здолала представницю Болгарії Міглену Селішку – 7-2. Хоча перших два очки заробила саме Міглена, але ексукраїнка перехопила ініціативу та довела матч до звитяги. Для Марії це вже восьмий успіх на чемпіонатах Європи.

Другою серед українок за «бронзу» боролась ще одна представниця Львівської області Христина Демко (55 кілограмів). Українка вийшла на килим проти борчині з Нідерландів Джессіки Блашки. Христина майже без шансів для суперниці здобула для української команди першу нагороду.

Ще одну нагороду для нашої збірної принесла Аліна Махиня-Бережна, яка боролась у вазі 68 кілограмів. Досвідченій українці прийшлось добре попотіти проти турецької борчині Несрін Бас – 5-0. Аліна стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи у Польщі.

23 квітня ще п’ять українських борчинь вийдуть на килим. А це означає, що ще п’ять можливостей поповнити українську скарбничку нагородами, у якій лежать вже дві бронзові медалі.

Марія ВинникАнніки Вендл (Німеччина) за «бронзу» у вазі 53 кілограми.

Аліна Грушина-АкобіяФранческа Інделікато (Італія) за «бронзу» у вазі 57 кілограмів.

Ірина КоляденкоМаріанна Шаштін (Угорщина) за «золото» у вазі 62 кілограми.

Тетяна РіжкоІрина Рінгач (Молдова) за «золото» у вазі 65 кілограмів.

Алла БелінськаЮліанна Янева (Болгарія) за «золото» у вазі 72 кілограми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus