USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Українські біженці в Німеччині та Нідерландах: скільки повернуться додому. Дослідження

3 Серпня 2024 23:02
Майже третина українців у Німеччині (32%) має намір залишитися там на кілька років. Ще майже чверть респондентів (24%) – хоча б на рік. Про намір залишитися назавжди повідомили 8% респондентів.

Про це свідчать результати дослідження «Розкрити потенціал: громадяни України в Німеччині та Нідерландах», проведеного Міграційною платформою EWL разом з Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету, передає УНІАН.

У Нідерландах 44% громадян України мають намір залишитися в країні на кілька років. Понад п’ята частина респондентів (21%) планує залишитися хоча б на рік і лише 6% планують залишитися назавжди.

Читати ще: У ЄС продовжили тимчасовий захист українських біженців

Однак слід зазначити, що існує значний відсоток тих, хто не визначився: 18% – у Німеччині та 19% – у Нідерландах не ухвалили рішення, залишатися на довший період у своїй поточній країні проживання чи повернутися на батьківщину.
Спонукати українців повернутися з Німеччини додому може кілька чинників. 48% респондентів назвали вищу оплату праці та кращі умови праці в Україні. Крім того, важливими мотиваторами виявилися перспектива вступу України до НАТО (46%) і можливість возз’єднатися з родиною (42%). Для українців у Нідерландах найпоширенішими чинниками стали покращення умов праці (63%), впровадження реформ у сфері безпеки (41%) та реформ системи правосуддя (38%).

Серед мотивів залишитися в Німеччині респонденти вказують: полегшення для громадян України в державі перебування (36%), наявність родичів і друзів (34%), спрощений процес легального оформлення дозволу на проживання та роботу (31%) та допомога в оплаті житла (29%).

Серед причин, що спонукають залишитися в Нідерландах, громадяни України називають: спрощену процедуру легалізації проживання та працевлаштування (61%), полегшення дляукраїнців (45%) та покриття витрат на проживання в Нідерландах (32%).

Читати ще: Українські біженці у Фінляндії: як влаштувалися та скільки хочуть повернутися

Також автори дослідження дослідили причини, які знеохочують громадян України залишатися в Німеччині та Нідерландах. Головні – бажання повернутися додому в Україну (71% у Німеччині, 53% у Нідерландах), погане знання мови країни перебування (41% у Німеччині, 47% у Нідерландах), а також турбота про родичів, якізалишилися на батьківщині (37% у Німеччині, 32% у Нідерландах).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus