USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.50

Українські біженці можуть претендувати на бюджетні місця в державних вишах Латвії

Сьогодні 08:44
На бюджетні місця в державних вишах Латвії можуть претендувати громадяни України зі статусом міжнародного захисту.

Як передає Укрінформ, про це повідомили на сайті Омбудсмена Латвійської республіки.

Офіс Омбудсмена посилається на випадок, коли громадянці України зі статусом міжнародного захисту було відмовлено у бюджетному місці в одному з латвійських вишів, що фінансується із держбюджету. Відмову було обґрунтовано тим, що випускниця є громадянкою України, тобто іноземкою, хоча вона успішно склала державні централізовані іспити.

При цьому зазначено, що Закон «Про підтримку громадянських мешканців України» передбачає виняток із загального порядку, встановленого Законом «Про вищі школи» для громадян України та членів їхніх сімей, які не можуть повернутися до своєї країни громадянства та набули статусу міжнародного захисту в Латвії.

Читати ще: Більшість абітурієнтів – з Покровської громади: у релокованому на Волинь ДНТУ триває вступна кампанія

Закон, серед іншого, передбачає, що навчальні заклади чи коледжі у межах свого фінансування мають право надавати знижки на оплату навчання громадянам України. Також громадяни України мають право претендувати на місце, що фінансується із державного бюджету, у конкурсному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus