USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Тримався 17 років: українки оновили національний рекорд на юніорському Євро з легкої атлетики, серед них – волинянки

Сьогодні 17:51
Юніорська збірна України з легкої атлетики оновила національний рекорд на юніорському Євро з легкої атлетики в естафетному бігу, що днями завершилося у словацькій Банській Бистриці.

Попереднє досягнення трималося 17 років поспіль, пише Суспільне спорт.

У фіналі юніорського чемпіонату Європи-2024 з легкої атлетики у шведській естафеті українські спортсменки Єлизавета Шваб, Уляна Степанюк, Руфіна Котік та Іванна Олексюк встановили національний рекорд серед дівчат віком до 18 років.

В останній день змагань жіноча та чоловіча команди синьо-жовтих потрапили у фінал турніру зі шведської естафети – бігу, де учасники біжать 100, 200, 300 та 400 метрів відповідно.

Обидвом українським збірним не вдалося здобути медалі у фіналі. Однак легкоатлетки у фінальному забігу шведської естафети встановили рекорд України U18 – фінішували за 2.08.08 хвилини.

Попередній національний рекорд у цьому виді естафети тримався 17 років. Його встановили у 2007 році в Ялті, де українські збірниці показали час 2.08.33 хвилин.

Забіг українки закінчили шостими, відставши від третього місця на 2.38 секунди. Чемпіонками юніорського Євро стали представниці Італії.

Слід зазначити, що Руфіна Котік і Уляна Степанюк – спортсменки з Ковеля, їхні тренерки Алла Повх та Олена Вегнер.
Читати ще: Юна ковельчанка стала чемпіонкою України з легкої атлетики

До слова, загалом на юніорському Євро-2024 Україна виграла три срібні медалі. З цим результатом українські легкоатлети зайняли 22 місце у медальному заліку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus