USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Україні вдалося повернути додому 9 дітей, яких викрали окупанти

8 Вересня 2023 12:14
Україна повернула ще дев’ятьох дітей, яких викрали російські окупанти. Двох маленьких українців утримували на тимчасово окупованих територіях України, нині ж вони знову змогли обійняти своїх батьків.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

«Історії цих дітей – вражають. Я неодноразово наголошував, що кожне повернення, як спецоперація. Адже долі дітей різні, але кожному з них довелося пройти через випробування», – йдеться у дописі.

За словами уповноваженого, двоє діток довгий час перебували на тимчасово окупованих територіях, і тепер, нарешті, вдалося повернути їх батькам. Також вдалося повернути на Батьківщину хлопця, якого росіяни звинуватили у підриві моста, місяць тримали у в’язниці та допитували. Він пройшов всі кола пекла, зокрема, й фільтрацію. Але тепер він з мамою, в Україні.
Із безпекових міркувань, влада не може розголошувати багато деталей повернення, наголосив Дмитро Лубінець.

Раніше ми писали, що ще 11 українських дітей вдалося забрати з росії та тимчасово окупованих територій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus