USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Україні потрібна мобілізація для підтримки наявної чисельності Сил оборони, – Буданов

17 Грудня 2023 23:08
Чисельність Сил оборони сукупно, умовно кажучи, становить близько мільйона ста тисяч осіб, і ці обсяги не може перекрити жоден рекрутинг, тож без мобілізації Україна обійтися не зможе.

Про це під час дискусійної панелі «2024: виклики і перспективи», яка проходила в рамках спільного проєкту LB.ua і EFI Group «Нова країна», заявив очільник ГУР Кирило Буданов, передає Укрінформ.

«Для розуміння: сукупно Сили оборони України зараз – назву трошки умовну кількість, щоб ми не підійшли до держтаємниці – мільйон сто. Ніякий рекрутинг такі обсяги покрити не може. Виключно мобілізація. Треба відкидати навіть думки, що від мобілізації можна відійти. Не можна. Мільйон сто не покриє ніякий рекрутинг. Це така ж проблема, як і з боєприпасами, бо обсяги – величезні», – заявив Буданов.

За його словами, цю кількість (осіб, – ред.) треба тримати постійно.

Він сказав, що одним із головних питань щодо цього є мотивація громадян.

«З’являється наступне питання: люди, всі, хто хотіли, вони прийшли. Кого призивають? На жаль, відповіді гарної тут не буде. Якщо не знайти для них мотивацію, то скільки б людей – примусово, не примусово – або згідно з якимись нормами законодавства ми б не загнали (у армію, – ред.) – їхній ККД буде майже нульовий. Що, у принципі, і відбувається останнім часом, це теж треба визнавати відверто», – розповів глава ГУР.

Як зазначив очільник воєнної розвідки, є певні причини для того, що люди не хочуть іти у Сили оборони.

«Зараз у Силах оборони платять гарні гроші. Тобто, мотиваційний чинник як матеріально-фінансова винагорода – точно вже не перший. І постає питання: чому так? Однієї відповіді я не знаю, і я впевнений, що її не існує. Це комплексна проблема», – вважає Буданов.

На його думку, гроші тут не вирішать проблему.

«Тут потрібен і правильний соціальний діалог, і правильне обґрунтування, але просто словами це вже не вирішити», – заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Правда Показати IP 18 Грудня 2023 06:24
Всі знають цей комплекс проблем,а особливо,хто дотичний до війни.На жаль "совітська"армія з дурнуватими підходами і правилами нікуди не ділась,багато "совітських"командирів і генералів і це факт,військова бюрократія і приниження солдата,паперова "махрова"тяганина,хабарництво і кумівство.Що Буданов цього не знає.А ще тотальна недовіра владі і ностальгія за совком.Чого варті тільки приходи московської секти...
просто Показати IP 18 Грудня 2023 07:23
Для розуміння сукупно порахуйте, населення Росії і населення України, скільки може мобілізувати Росія, скільки може мобілізувати Україна, і зробіть висновки. Можна воювати західним металобрухтом до останньої людини, а толку з того? Хто залишиться? Мажори, які втекли за кордон, чи ви і вам подібні ? Ваші діти повтікали, а наші мають помирати, бо зелений вперся рогом і законодавчо заборонив можливість перемовин? Перемовини не означають капітуляції.
Думайте головою до просто Показати IP 18 Грудня 2023 10:30
Цікаво мінусатори з посадки в авдіївці/горіховому які є аргументи продовжувати війну так як вона йде " штурмовиками(людськими життями) і мінімальною допомогою з заходу плюс крадуть як в останній день в армії та поза нею чи ви осліпли ? Вони допалють останні "дрова в горнилі війни" а завтра що молодь рване з розваленої країни туди де можна жити добре.
Правда Показати IP 18 Грудня 2023 08:00
Перемовини з росією,серйозно...де ви такі беретесь.Вчіть історію.І скільки того населення в тій росії?Якщо відкинути мігрантів,бурятів,"шмурятів" і інші поневолені народи,то тих росіян кіт наплакав.А за уралом там млн.20-25 всіх.Там китайців вже більше як цих виродків.Територія і природні ресурси, от і вся ця росія.На жаль ядерна зброя і постійний шантаж Заходу.Але нам своє робить і захищатися.Іншого шляху немає.
Дуйте до Правда Показати IP 18 Грудня 2023 10:22
Тоді не розводьте демагогію і вперед на фронт друже, кілько тих там бюрятів, будемо вважати що на вас і скінчаться.
Думайте головою до Правда Показати IP 18 Грудня 2023 10:23
Ти з фронту пишеш писака ?? Відкрийте очі в ворога матеріальних і людських ресурсів в 10-14 разів більше ніж в нас або ми робимо оперативну паузу і тягнем технології вверх або в нас ЗАКІНЧУЮТЬСЯ ЛЮДИ і п**дець країні. Зробити танк/джавелін/літак кілька місяців/рік, людину щонайменше 18 РОКІВ якщо буде кому і зким.
Анонім до Правда Показати IP 18 Грудня 2023 10:53
Послухай стратєг, що зробив ти, ні, не для перемоги, а для того, щоб ця війна якнайскоріше закінчилась. Невже в твою довбешку ніяк не дійде той факт, що чим довше триватиме війна, тим гірше стане всім. Не тільки на фронті, але в в тилу. Пенсіонери без пенсії, в магазинах порожньо, в хатах холодно і темно... далі хай тобі уява домалює якщо вона в тебе є. Ось тоді в настане перемога. Тоді в тебе, в боротьбі за елементарне виживання, просто не буде часу філософсвувати на подібні теми. І і не лякаю, ні. І не попереджаю. Це факти з історії будь яких воєн. Хоча рано чи пізно вони і закінчуються, але виживуть не всі. Навіть в тилу.
Пацієнт до Правда Показати IP 18 Грудня 2023 11:47
Було б чудово якби тих хто пише за продовження війни і забирали до війська. Це було б справедливо, а то пише дурень, виписує як це гарно й добре, а вмирає за нього інший.
Анонім до Правда Показати IP 18 Грудня 2023 13:45
буряти не буряти чи інші народи а расія їх призиває і вогни воюють проти нас . їх до хрена і ще трошки
правді Показати IP 18 Грудня 2023 10:46
І кому Ви хочете голову запудрити своїми фантазіями? Якщо все так райдужно - рідню під руки, і вперед - добивати тих кількох росіян. Слухати вашу маячню не хочеться.
123 Показати IP 18 Грудня 2023 12:33
Це неймовірний рівень цинізму і лицемірства казати комусь ти йди туди, бо там х**во, щоб мені тут було добре. Я тобі для цього дам все - одяг і снарягу, їдло, питво і навіть гроші. Я накачаю тебе ідеєю про священний обов'язок і захист вітчизни. Про необхідність захищати жінок, дітей, старих і немічних. Але їди ти, а не я. Бо я, я... Я шо дурний.
Правда Показати IP 18 Грудня 2023 15:22
Ось і вилазить все лай...яке голосувало за "лиш би не було війни"і яке не розуміє реальність,а "живе" в "віртуальному"світі.Смартфон тебе не врятує,ви.....ти попадеш під бомби і навіть не продовжиш свій рід,може в поляндії,але там ти будеш завше НІХТО.Виживання людства вирішується саме тут,в УКРАЇНІ.Бо ядерна війна вже на порозі...
Правда Показати IP 18 Грудня 2023 15:44
Підете всі,вир...думаєш сховаєшся в поляндії,кому ти там потрібен,ти ніхто там вир...і ти це знаєш,але "понти"твої нікого вже не цікавлять.Ми (УКРАЇНА)або виживемо,або згинемо в цій боротьбі.А зрадники.ухилянти і інша нечисть буде проклята навіки.Слава УКРАЇНІ! і її ЗАХИСНИКАМ!!!
Правда Показати IP 18 Грудня 2023 16:13
Де би ти не був,ти- ЗРАДНИК! В жодній країні світу до таких ставляться з презирством,їх ненавидять,тим паче в демократичній Європі.Так що тремтіть зрадники,ухилянти і колаборанти.Ми переможемо і тоді прийдемо по вас і нікуди ви не втічете.Ще є шанс,захист УКРАЇНИ,або ваші діти будуть прокляті на віки.
?? до Правда Показати IP 18 Грудня 2023 17:32
Чудо в пір'ях, ти чому ухиляєшся?
правді Показати IP 18 Грудня 2023 16:39
Та не смішіть людей своїми писаннями. Жалюгідно виглядаєте. Хочете воювати- чому не на фронті?
Правда Показати IP 19 Грудня 2023 06:47
О,як зашевелилась "шушара".Що,правда очі коле.Вже "какая разница"не проконає,прийдеться відповідати кожному на свої вчинки і діяння і розплата буде обовязково.так завше було в історії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus