USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Українець намагався незаконно провезти пневматичний револьвер через ПП «Ягодин»

10 Грудня 2021 17:24
Волинські митники на посту «Ягодин» виявили і вилучили у громадянина України пневматичний револьвер калібру 12,7 мм.

Чоловік заїжджав з Дорогуська «червоним коридором» із закупленим у Польщі крамом, йдеться на сторінці Волинської митниці.

Заборонену до переміщення без дозвільних документів знахідку він заховав у конструктивній порожнині свого буса. Пістолет виявили під час повного митного огляду автівки. Його вилучили і передали представникам Нацполіції. Правоохоронців повідомлено про протиправне діяння, що містить ознаки злочину за ст. 263 Кримінального Кодексу України (незаконне поводження зі зброєю).

Волинська митниця вкотре наголошує, що переміщення через держкордон зброї регламентуються дозвільною системою. Пневматичну зброю калібру понад 4,5 мм можна переміщати лише «червоним коридором» і за наявності дозволу, який видають органи МВС. Інструкція про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї..., а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів затверджена наказом Міністерства внутрішніх справ України від 21.08.98 № 622.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus