USD 40.90 41.22
  • USD 40.90 41.22
  • EUR 40.80 41.30
  • PLN 10.30 10.50

Україна виграла перший матч на Євробаскеті-2017

3 Вересня 2017 23:38
Свій третій поєдинок на Євробаскеті-2017 збірна України проводила проти національної команди Грузії, які вже стали авторами міні-сенсації, в перший ігровий день обігравши Литву, тоді як у підопічних Євгена Мурзіна в пасиві були лише поразки від німців та італійців. До того ж через проблеми зі спиною не міг зіграти капітан команди Кравцов, повідомляє sport.ua.

Українці почали матч активно, а ось у їх суперників "не пішли" кидки - грузини з гри забили тільки 1 кидок з перших семи. Що дозволило зробити українцям непоганий заділ - до п'ятої хвилини вони вели в рахунку 12:2. Правда, потім збірна Грузії все ж зуміла переломити хід гри, і цілком могла завершити першу чверть з перевагою в рахунку, але точний кидок Пустозвонова на останніх секундах зробив рахунок 22:21 В нашу користь.

Другі чверті в попередніх поєдинках українці програвали - 17:30 німцям, 14:27 - італійцям. Однак, схоже, з тих поразок були зроблені правильні висновки. І на радість усіх уболівальників, збірна України другу десятихвилинку нарешті зуміла виграти. Так, ми багато фолили на центровому Шермадіні (9 з 9 штрафних в першій половині зустрічі), але, тим не менш, непогано грали в атаці. Лукашов, Липовий і Пустовий пішли на перерву, маючи в активі як мінімум по 10 очок кожен. Як результат - виграна друга чверть 30:18 і загальна перевага «+13».

Однак те, чого вдалося уникнути в другій чверті, наздогнало нас в третій. Пачулія і Шенгелія повели вперед збірну Грузії вперед, тоді як у нас пішли втрати і неточні кидки. Підсумком стали вже «-9» за 10 хвилин, і фінальна чверть перетворилася у війну нервів.

До честі наших хлопців, вони її виграли. Наші суперники були точнішими (55-53% влучень 2-очкових, 42-37% дальніх, 79-76% штрафних), зробили більше підборів під своїм щитом (24-22). Виходить, перемогли ми за рахунок оборони, банально не даючи кидати. Ну і під чужим щитом краще грали на підборах (11 проти 5 у грузин).

В цілому ж можна сказати, що для збірної України Євробаскет триває. Наступний поєдинок команда Мурзіна проведе у вівторок, 5 вересня. Суперник - збірна Литви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus