USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через російські атаки, – Шмигаль

4 Червня 2024 15:54
Через російські обстріли Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації. Водночас Уряд має стратегію, що допоможе зміцнити українську енергетику перед російськими атаками.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Сьогодні наш ключовий пріоритет – зміцнення енергетики після російських терористичних ударів. Ситуація дуже складна. Втрачено понад 9 ГВт потужностей генерації. Ворог і далі атакує енергетичні об’єкти», – сказав він.

Прем’єр-міністр зазначив, що «Укренерго» знову вимушене вдаватися до планових вимкнень споживачів. За його словами, завдяки цьому вдається виграти час для того, щоб відновити та посилити енергосистему.

Читати ще: ДніпроГЕС у критичному стані, про виробництво електрики не йдеться, – Федоров

Шмигаль додав, що Уряд має стратегію для зміцнення енергетики, яка складається з п’яти великих блоків. Зокрема, посилення української ППО, ремонти пошкодженого обладнання і подальша розбудова захисту від дронів, децентралізація енергосистеми, для чого вже сформовано комплекс заходів, міжнародна підтримка та співробітництво. Також одним із пунктів стратегії є енергоефективність та відповідальне споживання електроенергії.

«Наша мета – заощаджувати на всіх рівнях: від великих підприємств до окремих будинків та квартир», – сказав Прем’єр-міністр.

Також Уряд планує зняття митних та бюрократичних бар’єрів для ввезення в Україну генераторів, сонячних панелей, інверторів та іншого обладнання.

Читати ще: Графік вимкнення електроенергії на Волині 4 червня

Йдеться також про підтримку споживачів, які будуть встановлювати власну генерацію, зокрема через надання пільгових кредитів.

«У кожному обласному центрі мають бути облаштовані установки для живлення критичної інфраструктури. Ми говоримо про десятки міні-ТЕЦ по всій країні», – сказав очільник Уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ася Показати IP 4 Червня 2024 20:38
А ахмет прибутку. 15 лямів , А ми світло по. 7 грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus