USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Україна удосконалила смертоносну секретну зброю Другої світової, – Forbes

Сьогодні 17:11
ЗСУ оновлюють секретну зброю Другої світової за допомогою сучасних технологій для безпілотних бомб.

Нова українська секретна зброя – детонатор безпілотної бомби з лазерним датником для вимірювання відстані до цілі, який може привести в дію бомбу на будь-якій потрібній відстані від цілі. Про це пише Forbes із посиланням на російського військового блогера UAV Developer.

«Той описує його як простий пристрій без технологічних хитрощів. Але досвід, що відноситься до Другої світової війни, показує, наскільки ефективним може бути цей тип зброї. Українці талановиті у створенні нових детонаторів для старої зброї. Найвідомішим прикладом є детонатор Johnny або Jonik, встановлений на радянських протитанкових мінах PTM-3», – йдеться у матеріалі.

Читати ще: Небесна «Акула» – навідник «Хаймарсів»: вітчизняна розробка, яка наближає нашу перемогу

Безконтактний детонатор стоїть в одному ряду з радаром і атомною бомбою як один із найвидатніших секретних видів зброї Другої світової війни. Він був настільки секретним, що навіть не можна було вимовляти його назву.

Оригінальний детонатор являє собою простий натискний вимикач, який спрацьовує тільки тоді, коли по ньому проїжджає танк. Підривник Johnny має магнітометр і акселерометр. Магнітометр активує міну, коли великий металевий об’єкт перебуває близько, тому міна спрацьовує, коли гусениці танка проходять по боках, не вступаючи в контакт. Акселерометр означає, що будь-яка спроба зрушити міну з місця приводить її в дію.

Аналітики фіксують кілька інших нових детонаторів, пов’язаних із безпілотними мінами, із затримками в часі та магнітними або іншими датниками. Безпілотники встановлюють цю зброю на дорогах далеко від фронту.

«ЗСУ систематично мінують російські логістичні шляхи на глибину до 15 км за допомогою різних протитранспортних мін. Вони роблять це вночі за допомогою важких безпілотників. Лазерний детонатор – це крок уперед у плані складності. Хоча його можна використовувати для мінування поза маршрутом, це тип, пов’язаний із прямими ударами по цілях як у повітрі, так і на землі, варіант класичного безконтактного детонатора», – пише видання.

Читати ще: Битви смертоносних роїв, або «Грім» і «Бобер» проти «Герані»

Дешеві, міцні твердотільні лазери означають, що тепер можна отримати лазерний вимірювач менш ніж за $20. Українські інженери застосували ту саму технологію. Крім того, детонатор має резервний контактний детонатор на випадок відмови лазерної системи.

«Хоча новий український пристрій може не відповідати стандартам Пентагону щодо надійності, міцності та безпеки, він забезпечує цінну нову можливість. Ці детонатори зроблять протипіхотні удари безпілотних бомб і FPV значно смертоноснішими. Вони будуть використовуватися на нових безпілотниках-перехоплювачах, щоб значно підвищити шанси на ураження», – підсумували у Forbes.

Майже вздовж усієї лінії зіткнення тривають бої. Українські воїни стримують ворожі атаки. Ведуть, виснажуючи сили противника, бойову роботу наша артилерія, розвідка, авіація та безпілотні системи.

Минулої доби втрати російських загарбників склали 1200 осіб. Також українські воїни знешкодили шість танків, 21 бойову броньовану машину, 31 артилерійську систему, 42 БпЛА оперативно-тактичного рівня, сім ракет, 37 автомобільної та 10 одиниць спеціальної техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus