USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

Україна цього тижня буде однією з найспекотніших країн у Європі

1 Липня 2024 15:10
Цього тижня, з 1 до 7 липня, Україна буде однією з найспекотніших країн у Європі. Температуру в Україні можна буде порівняти із Середземноморськими країнами – спека сягатиме до +37°.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Так, українська спека сягатиме тих самих значень, що в Італії та Греції, тобто 30-34 градусів тепла. А у південній частині, центральних та східних областях – аж до 37 градусів.

Синоптики прогнозують на 2 липня у західних та Житомирській областях хмарність із проясненнями дощі, грози, вдень місцями град, шквали 15-20 м/с. У Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Хмельницькій областях – значні дощі; температура вночі 15-20°, вдень 22-27°.
У Вінницькій, Київській та Чернігівській областях мінлива хмарність вночі без опадів, вдень короткочасні дощі, місцями грози; температура вночі 17-22°, вдень 29-34°.

На решті території – суха жарка погода; температура вночі 19-24°, вдень 30-34°, місцями сильна спека 35-37°.

Читати ще: У Пакистані від спеки за тиждень померли майже 600 людей

Найспекотнішою наразі є погода в Іспанії – там очікується +40°. Але спека в Іспанію прийшла із Сахари, а от в Україну розпечене повітря надходить з іншого сухого гарячого регіону – з Аравії, зазначає Укргідрометцентр.

«Саме аравійське повітря завжди приносить найспекотнішу погоду в наш регіон. Поширюючись із південного сходу, воно накриває майже всю країну, трішки не дотягуючись до наших західних кордонів, та не поширюючись далі – у західну та північну Європу. Тому західний регіон України має дещо нижчі температури», – пояснюють синоптики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus