USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Україна та Словенія підписали безпекову угоду

Сьогодні 18:33
Україна та Словенія підписали двосторонню безпекову угоду на продовження декларації G7 про гарантії безпеки для України.

Як повідомляє Європейська правда, про це оголосила пресслужба Офісу президента, яка також виклала текст угоди.

Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку з боку України підписав президент Володимир Зеленський, з боку Словенії – прем’єрміністр Роберт Голоб.

Підписання відбулося на полях саміту Європейської політичної спільноти у Британії.

Читати ще: Україна підписала безпекову угоду з Польщею

Угода передбачає, що Словенія, яка надала Україні вже 13 пакетів військової допомоги, продовжить зберігати поточний рівень підтримки України протягом 10-річного терміну дії угоди, робитиме внесок у навчання українських військових в рамках Місії ЄС EUMAM, а також співпрацюватиме для пошуку джерел фінансування проєктів української оборонної промисловості.

Читати ще: Україна та США підписали десятирічну безпекову угоду

Крім того, в угоді йдеться про поглиблення співпраці у сферах інформаційної та кібербезпеки, боротьби з оргзлочинністю, розвідки та контррозвідки, гуманітарного розмінування. Також Словенія обіцяє додаткові €5 млн на гуманітарну допомогу, економічне відновлення та гуманітарну програму «Зерно з України».

Читати ще: Україна уклала безпекову угоду з Румунією

«У документі чітко закріплена всебічна підтримка з боку Словенії майбутнього членства України в ЄС і НАТО», – зазначають у комюніке Офісу президента.

Читати ще: Україна підписала безпекову угоду з Люксембургом

Словенія стала 25-ю країною, з якою Україна підписала двосторонню безпекову угоду.

Цього ж дня відбулося підписання безпекової угоди з Чехією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus