USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Україна розслідує факти вбивств росіянами 61 військовополоненого

5 Червня 2024 09:50
Прокуратура розслідує 27 кримінальних проваджень за фактами вбивств 61 українського військовополоненого, у цих провадженнях повідомлення про підозру отримали чотири військовослужбовці РФ.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін, повідомляє Укрінформ.

«27 кримінальних проваджень розслідується за фактами страти 61 українського військовополоненого. У цих провадженнях ми вже повідомили про підозру чотирьом військовослужбовцям РФ, скерували дві справи до суду і вже маємо перший вирок. Безумовно, це складна робота, особливо щодо ідентифікації тих, хто скоює ці злочини», – розповів Генпрокурор.

Читати ще: Біля Кринок окупанти розстріляли українських полонених, – Офіс Генпрокурора

Загалом, за його словами, станом на сьогодні потерпілими у провадженнях щодо перебування у полоні визнано понад 2200 українських захисників.

«Понад 500 наших військових свідчили про застосування стосовно них фізичного насильства під час ворожих допитів, зокрема, катування електрострумом. Ми також можемо з упевненістю говорити про те, що агресор створив цілу систему нелюдського поводження з українськими полоненими. Встановлено щонайменше 25 спеціальних об’єктів у 15 регіонах Росії, де системно знущаються з наших військових», – зазначив Костін.

Він додав, що з початку повномасштабного вторгнення зареєстровано понад 450 кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження з військовополоненими. Також розслідується магістральне провадження щодо злочинів проти українських полонених. За результатами розслідувань, за словами генпрокурора, вже встановлено 12 підозрюваних.

Читати ще: ЗСУ опублікували кадри, як росіяни страчують військовополонених на Донбасі. Відео 18+

Окремо Костін розповів про воєнні злочини, які вчиняються проти українських дітей.

«Ми розслідуємо понад 3800 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів проти дітей. Уже повідомили про підозру 54 особам. У 43 кримінальні провадженнях ми вже завершили розслідування і передали їх до суду. 31 особа вже засуджена за вчинення воєнних злочинів проти українських дітей», – заявив Костін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus