USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.50 10.65

Україна разом із США збудує малий модульний реактор

13 Листопада 2022 23:29
Україна та США домовилися про започаткування нового пілотного проекту з будівництва малого модульного реактора (ММР).

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

Вона зазначила, що міністр енергетики України Герман Галущенко та посланник президента США з питань клімату Джон Керрі уклали домовленість під час 27-ї Кліматичної конференції ООН.

У рамках нового проекту на території України мають збудувати малий модульний реактор.

Також Керрі оголосив про започаткування ініціативи «Проект Фенікс», яка пришвидшить перехід вугільних електростанцій у Центральній та Східній Європі на ядерне паливо.

Варто зазначити, що малі модульні реактори відрізняються меншими розмірами та потужністю, ніж звичайні, які встановлюються на АЕС. Їхня перевага у тому, що вони можуть бути побудовані у важкодоступних місцях.

Російські окупанти понад місяць цілеспрямовано завдають ударів по енергетичній інфраструктурі України. На сьогодні вже близько 40% загальної енергетичної інфраструктури України серйозно пошкоджено внаслідок російських обстрілів.

Через атаки РФ по енергоінфраструктурі в Україні запровадили віялові та екстрені відключення світла. Не відкидається варіант, за якого без електроенергії доведеться сидіти по 10-12 годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 14 Листопада 2022 07:55
ГАЄЧНІ КЛЮЧІ ПОДАЄ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus