USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Україна повернула з окупації ще 14 дітей

Сьогодні 09:52
Україна повернула 14 дітей з їхніми родинами з окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає Бабель.

Одна з родин кілька разів намагалася виїхати з окупованих територій самотужки, однак їх з погрозами та без пояснення повертали назад. Інша ж родина переховувалася від росіян через свою проукраїнську позицію.

Під час спілкування з працівниками Офісу омбудсмана люди розповіли, що боялися вийти на вулицю й не могли знайти роботу без російського паспорта. Росіяни погрожували вилучити їхнє майно та позбавити батьківських прав, а діти не мали права вибору у школах. Знайдені українські книги спалювали, цінне майно вилучали. Домівки українців постійно обшукували.
Читати ще: Викрадених в Україні дітей виявили на російських сайтах для всиновлення, – FT

Чимало з повернутих дітей потребують влаштування до школи, психологічної та гуманітарної допомоги, соціальної інтеграції.
Депортація українських дітей – один із воєнних злочинів Росії, за це Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна та дитячого омбудсмана РФ Марії Львової-Бєлової.

Наразі відомо про примусову депортацію щонайменше 19 546 українських дітей до Росії, повернути вдалося менш як 400 з них. Україна також має докази, що Білорусь бере участь у депортації українських дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus