USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Україна поки не буде вимагати від іноземців вакцинації від COVID-19

12 Січня 2021 20:13
Україна поки не вимагатиме міжнародного свідоцтва про проведення вакцинації проти коронавірусу від іноземців при в’їзді в країну.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє Українська правда. Життя.

Іноземці при перетині українського кордону повинні мати поліс страхування на випадок зараження коронавірусом в Україні, а також негативний результат ПЛР-тесту.

«Україна розглядає це питання, але поки що не впроваджує. Оскільки сьогодні це питання ще обговорюється. Остаточне рішення буде прийнято після того, як отримаємо чітку інформацію про те, що вакцинована людина унеможливлює поширення коронавірусної хвороби. Теперішні дослідження сфокусовані на те, щоби зменшити летальність та зменшити тяжкість перебігу хвороби», – заявив Ляшко.

Він також нагадав, що в міжнародне свідоцтво про вакцинацію можна вказувати лише ті вакцини, які дозволені до використання ВООЗ.

Сьогодні такий дозвіл отримала лише вакцина від американського виробника Pfitzer.

Міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації – це документ передбачений міжнародними медико-санітарними правилами, які схвалені усіма державами-членами Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Такі свідоцтва існують у світі з 2005 року.

До пандемії COVID-19 вони вимагалися здебільшого для фіксації щеплення проти жовтої лихоманки або поліомієліту при оформленні візи або перетині кордону.

Однак тепер деякі країни вимагають також вакцинації від коронавірусної хвороби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ми такі Показати IP 12 Січня 2021 21:21
І віз не треба і презервативів....
, до Ми такі Показати IP 13 Січня 2021 08:53
Ні змазки, ні ласки...
ак Показати IP 13 Січня 2021 00:14
Зря
а Показати IP 13 Січня 2021 10:14
Як украіна може вимагати від когось те. що сама не робить і не планує робити????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus