USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.40 10.58

Україна підписала безпекову угоду з Люксембургом

10 Липня 2024 18:24
Україна та Велике Герцогство Люксембург підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки. Підписання відбулося у Вашингтоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс президента.

Зі сторони України угоду підписав президент Володимир Зеленський, а зі сторони Люксембургу – прем’єр-міністр Люк Фріден.

Зокрема, в угоді визнається, що Україна та вся Європа не будуть у безпеці доти, доки не буде всеосяжного, справедливого й тривалого миру, за якого поважатимуться права України згідно з міжнародним правом і, зокрема, Статутом ООН.

Допомога у сфері безпеки та військова допомога

В угоді вказано, що учасники будуть працювати над забезпеченням того, щоб Сили безпеки й оборони України були здатні захищати Україну зараз і в майбутньому. Водночас Люксембург і надалі продовжить надавати військову підтримку Україні, як у сухопутній та повітряній, так і в кіберелектромагнітній сферах.

Читати ще: Гарантії безпеки. Україна щороку отримуватиме військову підтримку на 60 млрд доларів

Люксембург продовжить надавати довгострокову підтримку в оснащенні та навчанні, включно з підготовкою інструкторів та навчанням Сил безпеки й оборони України в межах Місії ЄС.

Співробітництво у сфері оборонної промисловості

Підписанти працюватимуть над перетворенням оборонної промисловості України на потужний потенціал, який дасть Україні змогу відновити свою територіальну цілісність.

Люксембург підтримуватиме зусилля України щодо інтеграції її оборонної промисловості до стандартів оборони й безпеки НАТО та ЄС. Зокрема, Люксембург розгляне варіанти сприяння інтеграції оборонної промисловості України в європейську оборонно-технологічну та промислову базу.

Читати ще: 65% українців вважають безпекові угоди з партнерами корисними, але надії на них – стримані

Також Україна та Люксембург будуть працювати у сфері розвідки та безпеки відповідно до національного законодавства кожної країни.

Також Україна та Люксембург посилять співпрацю у таких сферах, як будівництво та металургійна промисловість, кібербезпека, консультаційні послуги у сфері бізнесу та фінансів, а також у космічному секторі.

Обмежувальні заходи проти РФ

Учасники угоди продовжать працювати разом, щоб підвищити ціну для Росії за її агресію, використовуючи санкції та експортний контроль. Буде визначено важливість обмежувальних заходів для обмеження доступу Росії до фінансів, товарів, технологій та послуг, щоб скоротити її доходи та стримувати майбутні атаки.

Поки триває агресія Росії проти України, Люксембург залишатиметься прихильним жорстким санкціям ЄС проти російської економіки та тих, хто підтримує війну або обходить санкції. Люксембург вживатиме рішучих заходів для боротьби з обходом санкцій разом з партнерами ЄС та Європейською комісією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фанат президента Показати IP 10 Липня 2024 23:28
З Люксембургом! Це серйозна заявочка! З Монако і Мальтою ще на черзі! Молодець, пане Зеленський! Так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus