USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Україна підписала безпекові угоди з країнами Великої сімки, – ОП

14 Червня 2024 13:17
Україна підписала безпекові угоди про гарантії для нашої держави з усіма країнами G7.

Про це сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Угода зі Сполученими Штатами закрила всю «сімку». Тобто сьогодні ми маємо безпекові угоди про гарантії для України з усіма сімома країнами G7. Безумовно, це історична угода, тому що це перша така потужна зі змістовною юридично зобов’язуючою частиною угода між Україною та Сполученими Штатами за всю нашу історію незалежності. І вона дійсно стала такою епохальною подією», – сказав Єрмак.

Він уточнив, що «Сполучені Штати і Україна стали союзниками і на сьогодні, і на майбутнє, тобто на час після війни».

Читати ще: Україна підписала безпекову угоду з Бельгією

«Сполучені Штати зобов’язуються підтримувати Україну весь цей період. І вона передбачає і говорить про всі необхідні елементи, які важливі для нашої оборонної спроможності, які важливі для нашого спільного виробництва, і дуже детально розписані моменти, пов’язані із системами ПВО, і що стосується винищувачів», – сказав керівник ОП.

Водночас він зауважив, що угода не тільки про військову співпрацю, а також «і про підтримку України щодо нашої економіки, яка дійсно сьогодні перебуває під великим впливом цієї агресії Росії».

За словами Єрмака, угода стосується також санкційної політики та заморожених російських активів, необхідних Україні для відновлення.

Керівник ОП наголосив, що підписана безпекова угода між Україною та США – «ще одне підтвердження, юридичне підтвердження , що наш стратегічний партнер, наш союзник Сполучені Штати бачать наше майбутнє в НАТО».

Читати ще: Україна підписала безпекові угоди з Ісландією та Норвегією

«І це дуже чітко зафіксовано в нашій підписаній вчора угоді», – додав Єрмак.

Як повідомляли, напередодні на полях саміту G7 Президенти України і США Володимир Зеленський і Джо Байден підписали двосторонню безпекову угоду, що передбачає підтримку України зараз, а також у довгостроковій перспективі з метою посилення можливостей стримування потенційної агресії у майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus