USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Україна підготувала санкційний список із понад 12 тисяч росіян, – МЗС

3 Червня 2022 21:06
Міністерство закордонних справ України заявило, що підготовлено список з понад 12 тисяч росіян, проти яких українські дипломати будуть домагатися запровадження обмежувальних заходів.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка, пише Українська правда.

«Україна буде продовжувати добиватися накладення санкцій на Кирила та інших росіян, які підривають національну безпеку. Загалом українська сторона підготувала санкційний список, куди увійшли понад 12 тисяч російських олігархів, офіційних посадовців, пропагандистів, воєнних злочинців», – наголосив Ніколенко.

«Працюємо з нашими партнерами над механізмом, який визначатиме пріоритетність застосування персональних санкцій до всіх тих, хто сприяє чи причетний до агресії Росії проти України. Російський режим, який завдав стільки горя українцям, має понести найсуворішу відповідальність», – зазначив речник.

Як ми писали, 3 червня Рада ЄС затвердила шостий пакет економічних і персональних санкцій, спрямованих проти РФ і Білорусі. Проте Євросоюз не включив патріарха Московського Кирила (Володимира Гундяєва) у список осіб, на яких розширили санкції за війну РФ проти України у рамках шостого пакету, пише «Європейська правда».

З інформації західних ЗМІ ще на етапі обговорення санкційного пакету стало відомо, що патріарха Кирила спершу включили у список, але врешті вилучили через позицію прем’єра Угорщини Віктора Орбана.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, коментуючи схвалення санкцій, підтвердив, що за початковим задумом Гундяєв мав бути у списку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus