USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Україна озброює військових М'янми, – ЗМІ

8 Вересня 2021 21:12
Правозахисники з М’янми закликають Україну ввести ембарго на постачання товарів військового призначення. У Києві від підписаних з М’янмою контрактів не відмовляються, але запевняють, що все робиться за законом.

Про це повідомляє DW.

В «Укроборонпромі» заявили, що поставки товарів військового призначення до М’янми, де сталася спроба військового перевороту, здійснюються згідно із законодавством. У 2019 – 2021 роки зброї смертельного ураження туди не продавали, повідомили у пресслужбі «Укроборонпрому».

Терміни дії договорів, їхня вартість, обсяги експорту тощо – конфіденційна інформація і згідно з умовами договору не підлягає розголошенню третім особам, додали у відомстві.

Тим часом активісти Justice for Myanmar у середу, 8 вересня, опублікували матеріал, в якому говориться, що «Укроборонпром» і «Укрспецекспорт» продовжують до М’янми поставку комплектуючих для танків, літаків та іншої зброї навіть після спроби військового перевороту.

У матеріалі наголошується, що зазначені підприємства України разом з озброєними силами М’янми збагачують приватні компанії, які сприяють закупівлі зброї.

У русі Justice for Myanmar великим закупівельником зброї назвали почесного консула України в М’янмі Аунга Хлаінга Оо, який отримує комісійні в розмірі до 30% від продажу української зброї.

Активісти нагадують, що влітку цього року Україна проголосувала за резолюцію Генасамблеї ООН про припинення поставок озброєння до М’янми.

У М’янмі під час перевороту військові вбили більше тисячі мирних жителів. Поки військові при владі, вони продовжуватимуть вбивати людей, серед яких – жінки і діти, заявили активісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 8 Вересня 2021 21:56
Це ж наша фішка - продавати зброю в зони конфліктів і воєн. А якщо не ми, то хто?
Олег Показати IP 9 Вересня 2021 07:47
Маємо багато зброї?
В . Показати IP 9 Вересня 2021 07:54
Если не мы то россияне или белорусы так што как есть так есть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus