USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Україна отримає ще пʼять систем Patriot, – ЗМІ

12 Червня 2023 16:21
Україна до кінця 2024 року отримає ще п’ять батарей системи протиповітряної оборони Patriot.

Про це сказав виконавчий директор компанії Raytheon Technologies Грег Гейс, яка виробляє ці системи ППО, повідомляє газета The Wall Street Journal.

«Ми були дуже вражені його ефективністю», – сказав Гейс про Patriot.

За його словами, компанія планує збільшити виробництво Patriot до 12 батарей на рік. І воно розширяється не лише через поставки Україні, а й із розширенням попиту на Patriot загалом у світі. Особливо попит на цю систему ППО зріс після першого використання версії PAC-3 під час реальних бойових дій, зокрема, в умовах протистояння російським ракетним атакам в Україні.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно 50 батарей Patriot для повного захисту від атак Росії.

Також відомо, що Україна обговорює можливості створення коаліції Patriot з Німеччиною, Данією, Нідерландами. До ініціативи можуть долучатися ті країни, які не мають цих систем ППО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 13 Червня 2023 12:39
А першi три як себе зарекомендовали: дали по зубам окупанту?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus