USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

За час війни Україна отримала від Польщі допомоги на 2,1 мільярда євро

22 Серпня 2022 19:51
Від початку повномасштабної війни Україна отримала від Польщі допомогу на понад 10 мільярдів злотих (2,1 мільярда євро). Найбільшу частку у цій сумі складає вартість переданої зброї.

Відповідні дані щодо допомоги Україні назвав керівник канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, пише 24 канал. Він розповів, що бачив оцінки, за якими увесь обсяг наданої Україні та українцям допомоги, включно з внесками від польських громадян, перевищує 10 мільярдів злотих.

Проте керівник канцелярії прем’єра Польщі не зазначив, де саме була вказана ця цифра. Повідомляється, що в цій сумі найбільшу частку складає вартість переданої зброї – близько 7 мільярдів злотих.

Коментуючи допомогу Україні, Дворчик зазначив, що це не тільки солідарність з українцями, але й стратегічний хід, щоб російські танки не опинилися на білоруському кордоні.

«Це важливо не лише як солідарність з нашим східним сусідом, а і як стратегічна дія, що сприяє безпеці Польщі. Кожен знищений в Україні російський танк – це потенційно мінус один танк, який міг би згодом стояти вже на російсько-польському чи білорусько-польському кордоні,» – сказав Міхал Дворчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus