USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Україна отримала першу партію винищувачів F-16, – Bloomberg

Сьогодні 19:24
Перша поставка винищувачів F-16 від союзників прибула в Україну. Це є довгоочікуваним кроком, який може підвищити здатність зруйнованої війною країни відбивати російські атаки.

Про це пише Bloomberg з посиланням на ознайомлених людей, які говорили на умовах анонімності.

Зазначається, що кінцевим терміном передачі американських військових літаків був кінець липня, і його дотримались. Точна кількість не повідомляється, але зазначається, що їх небагато.

Незрозуміло, чи зможуть українські пілоти, які навчалися разом із західними союзниками протягом останніх місяців, одразу використати бойові літаки чи процес займе більше часу, кажуть джерела.

Речниця Міністерства оборони України Діана Давитян відмовилася від коментарів.

За словами журналістів, навіть якщо спочатку кількість літаків буде невеликою, з часом вони допоможуть Києву наростити потенціал, щоб підірвати повітряну перевагу Росії.

Читати ще: Росія посилює атаки на українські авіабази, аби завадити передачі F-16, – ЗМІ

Щоб дістатися України, знадобилося більше року. Президент Джо Байден відмовився від своїх заперечень проти відправки F-16 в травні 2023 року. Однак амбіції України щодо F-16 стримуються наявністю злітно-посадкових смуг і запчастин. Також заважав мовний бар’єр між українськими пілотами та іноземними інструкторами. Пілоти кажуть, що F-16 можуть допомогти Україні, але російські ракети загрожують літакам.

Досі українські пілоти тренувалися на F-16 за кордоном, в тому числі в США. Тим часом поле бою змінилося: обидві сторони все більше покладаються на дешеві безпілотники, а Росія посилює свою протиповітряну оборону.

Високопоставлений представник раніше повідомляв, що США оснастять поставлені Україні винищувачі F-16 сучасним озброєнням, включно з ракетами класу «повітря-повітря».

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський зазначав, що F-16 будуть поки без далекобійного озброєння, але навіть в такому випадку вони дозволять підвищити ефективність ударів по росіянам на фронті, оскільки можна буде викорстовувати вже наявні західні ракети на 100% їх ефективності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus