USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Україна остаточно повернула в держвласність «трубу Медведчука»

1 Лютого 2024 11:09
Верховний Суд остаточно визнав за державою право власності на українську частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». Цей актив загальновідомий, як «труба Медведчука».

Про це повідомив голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

Нафтопровід був збудований за часів СРСР і після проголошення незалежності України мав перейти у державну власність. Однак цього не сталося. Багато років ним користувалася російська компанія «Транснєфтєпродукт».

Фонд державного майна намагався повернути цей актив у державну власність з 2011 року.

Читати ще: Через трубопровід, який пов’язують із Медведчуком, Закарпаття опинилося на межі екологічного лиха, – СБУ

У 2017 році НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочали розслідування обставин передачі права власності на трубопровід. За результатами розслідування Вищий антикорупційний суд заарештував актив. З 2021 року він знаходиться в управлінні АТ «Укртранснафта».

Читати ще: Яхту Медведчука вартістю 200 млн доларів передадуть Україні

Фонд держмайна, одночасно з розслідуванням правоохоронних органів, зробив чергову спробу повернути актив у державну власність. У 2021 ФДМУ подав позов до Господарського суду Житомирської області, в якому просив визнати за державою право власності на трубопровід. У червні 2023 року суд став на бік Фонду. А вчора Верховний Суд не задовольнив касаційну скаргу. Таким чином Україна відстояла своє право на це майно.

«ФДМУ принципово та послідовно стоїть на захисті інтересів держави. Адже державне – це наше спільне, а не нічиє», – підсумував Віталій Коваль.

Наразі триває реєстрація права власності держави на трубопровід.

Нагадаємо, Віктору Медведчука в Україні оголосили підозру у державній зраді. Проте 26 лютого працівники поліції виявили відсутність нардепа за вказаною адресою проживання. 12 квітня стало відомо, що СБУ затримала Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту.

21 вересня 2022 року Україна обміняла Віктора Медведчука на полонених військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 1 Лютого 2024 11:31
Це труба порошенка
123 Показати IP 1 Лютого 2024 12:25
П'яний президент, його теми , його труби , його заводи , параходи , і не забаром шахти , Волині , Львівщини , також будуть його . Не дарма крутиться Порох на західній Україні . Гунчик допомагає поддельник .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus