USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Україна незабаром отримає ще один Patriot від Німеччини

10 Листопада 2023 13:56
Україна незабаром отримає ще один зенітно-рекетний комплекс (ЗРК) Patriot від Німеччини. Наразі на бойовому чергуванні є два дивізіони цієї системи ППО.

Про це в ефірі Новини.LIVE заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

«Ми маємо інформацію, що в нас є два дивізіони Patriot сьогодні на бойовому чергуванні. Зараз було оголошено, що Німеччина буде надавати ще один комплекс. Тому безумовно, Patriot, як і крилатих ракет, багато не буває», – сказав він.

Ігнат наголосив, що Україні потрібно більше систем для того, щоб забезпечити захист.

«Patriot гарний ще й тим, що він не лише на відстані понад 100, максимум 150 км може навіть збивати літаки та гелікоптери, він може збивати ще й балістику», – додав Ігнат.
Ігнат відмовився називати конкретну дату, коли саме Україна може отримати ще один комплекс цієї ППО.

«Коли анонсуються такі речі. Тим паче лідерами країн. То час, умови, взагалі кількість пускових батарей, які передаються, не є для широкого загалу. Тому що може бути зроблена заява тоді, коли комплекс уже в Україні, або навпаки і т. д.», – зазначив він.

Німеччина готова надавати військову підтримку Україні до кінця цього десятиліття і далі. У цьому питанні нічого не змінилося з початком війни на Близькому Сході. Раніше про це в інтерв’ю газетам Stuttgarter Zeitung та Stuttgarter Nachrichten сказав керівник Спеціального штабу з питань України при Міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг.

Він також наголосив на необхідності допомогти Україні розвивати спроможності, щоб вона могла залишатися вільною державою, здатною захистити себе і стримувати нападників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Корiнний лучанин Показати IP 10 Листопада 2023 14:18
А куди подiлись тi,що ранiше поставили?
ПТН ХЛО до Корiнний лучанин Показати IP 10 Листопада 2023 16:19
Всі на своїх місцях. Петріотів забагато не буває.
Олександр до Корiнний лучанин Показати IP 11 Листопада 2023 03:23
Ти тормоз

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus