USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Україна не може вивезти близько 90 млн тонн агропродукції

9 Травня 2022 17:39
Близько 90 мільйонів тонн виробленої аграрної продукції Україна не може вивезти через блокування портів з боку російської федерації. Це може призвести до світової продуктової кризи.

Про це в інтерв’ю для РБК-Україна розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Україна виявилася надзвичайно потужним виробником і постачальником їжі для світу. Тепер світ готується до потужної продуктової кризи, спричиненої не санкціями проти росії, а, власне, її діями по блокуванню наших морських портів. Ми не можемо вивезти близько 90 млн тонн аграрної продукції, яку ми виробили», - наголосив очільник уряду.

Він уточнив, що вперше за останні сто років зафіксовано ситуацію, коли одна держава блокує порти іншої, щоб створити продуктову кризу у світі.

«Морські порти заблоковані, а через них йшло 70% цього експорту.

Фактично більшість кордону знаходиться у зоні ведення бойових дій або з недружніми до нас країнами. У нас лишилось таке собі «пляшкове горло» для експорту, дуже надійне, але з дуже меншою у порівнянні з портами пропускною спроможністю. Мова про наш західний кордон з Європою», - додав Шмигаль.

До слова, у Німеччині вже попередили про загрозу найсильнішого голоду з часів Другої світової війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 9 Травня 2022 18:25
А навіщо вивозити? Ми що будемо їсти? Майже нічого не засіяно у цьому році.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus