USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Україна не буде силою повертати Донбас й Луганськ через загрозу масової загибелі людей, – Данілов

11 Лютого 2022 21:16
Україна відмовилася силою повертати непідконтрольні території Донбасу через загрозу масової загибелі людей.

Про це передає Telegram-канал Vesti.

«Київ не буде силою забирати Донецьку та Луганську область через побоювання масової загибелі населення», – заявив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов.

Він також повідомив, що президент Володимир Зеленський поставив завдання збільшити сили територіальної оборони України до двох мільйонів людей, які будуть готові захищати країну у разі потреби.

Як передає УНІАН, секретар РНБО розповів, що сьогодні було розглянуто питання про стан виконання закону України про основи національного супротиву, який набув чинності 1 січня 2022 року.

«З відповідного питання були прийняті протокольні доручення, які поставив президент. Було проголосовано: усі члени Ради нацбезпеки та оборони підтримали це питання. На сьогоднішній день ми маємо максимально збільшити кількість наших військових, які будуть займатися питанням територіальної оборони», – сказав Данілов.

Водночас Олексій Данілов заявив, що Харків у разі вторгнення Росії буде захищено.

«Я можу сказати, що Харків буде захищений. І це буде обов’язково, у разі, як ви кажете, російської навали. Мені тільки не зрозуміло, чому росіянам потрібен той клопіт під назвою «наша країна»? Повірте, ми нікому нічого віддавати не будемо. Нам чуже не потрібне, але своє ми віддавати не будемо. І вони це дуже добре знають. Вони обізнані з позицією наших громадян, що ми будемо воювати за своє. Ще раз наголошую: ми знаходимося на своїй землі, ми не забираємо територію Російської Федерації. Ми за всі часи існування нашої країни ні на кого жодного разу не нападали, але своє ми нікому віддавати не будемо», – наголосив Данілов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фарбований песововк Показати IP 11 Лютого 2022 22:28
Маму жалко?
Народна прокуратура Показати IP 11 Лютого 2022 23:21
Звичайно не буде. Для нас ці орки - ракова пухлина, яка створюватиме постійне напруження своєю любов'ю до русні і протистоянням євроінтеграції. До того ж там залишилдись одні пенсіонери і неадеквати, яких потрібно годувати. Для чого вони нам?
Алекс до Народна прокуратура Показати IP 12 Лютого 2022 11:41
А любов значної частини громадян держави Україна до угорців, румун, поляків , чим краща?! Поотримували паспорти , картки поляка, сплять і бачать щоб території, де живуть відійшли до цих країн. А ці країни, що просто так роздають своє громадянство?! Проводять поступову тиху анексію. То чим любітелі Угорщини, які навіть мови нашої не хочуть знати ,кращі за любителів ручні?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus