USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Україна на десятиліття випередила США у системі управління військами, – WSJ

4 Січня 2023 09:26
Україна створила імпровізовану розвідувальну мережу для координації бойових підрозділів. Вона виявилася дешевшою за американський аналог, на створення якого Пентагон витратив десятиліття і мільярди доларів.

Про це пише The Wall Street Journal.

«Імпровізована мережа Києва з безпілотників, бійців і зброї, пов’язаних через супутниковий зв’язок і спеціальне програмне забезпечення, дає солдатам рівень розвідки, координації і точності, який дозволяє маневрувати навколо масивних, але незграбних армій Росії», – йдеться в публікації.

Успіх України у створенні віртуальної системи командування і управління «на льоту» пропонує цінні уроки для Заходу, зокрема, щодо необхідності експериментувати і залучати невійськових експертів, кажуть співбесідники видання.

«Одним із елементів успіху України в інноваціях є те, як різні військові підрозділи та українські технологічні компанії працюють над власними новими військовими технологіями – підхід «знизу-вгору», який часом більше нагадує низку гаражів у Кремнієвій долині, ніж проєкт, що фінансується Пентагоном», – говориться у статті.

WSJ повідомляє, що в Україні «процвітає індустрія технічного аутсорсингу і хакерів, які діють поза законом». Інженери-програмісти підключаються до цифрових сервісів, як-от зашифрований месенджер Signal і мережі, наприклад, SpaceX Ілона Маска.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 4 Січня 2023 14:06
Йдеться не про те, що Україна випередила на десятиліття американців, а про те, що американці створювали десятиліттями подібну систему,,, Трішки заголовок не коректний!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus