USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Україна може провести Глобальний саміт миру на початку 2024 року, – Reuters

10 Листопада 2023 11:12
Україна може провести Глобальний саміт з імплементації формули миру на рівні світових лідерів у лютому 2024 року.

Про це пише Reuters із посиланням на слова заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкви.

Чиновник зауважив, що наприкінці листопада чи початку грудня буде організовано зустріч щодо формули миру на рівні радників з національної безпеки. Попередній такий саміт відбувся на Мальті наприкінці жовтня. Водночас Глобальний саміт лідерів держав, за словами представника ОП, стане початком практичної реалізації формули миру.

«Глобальний саміт може відбутися в лютому 2024 року... Він обов’язково відбудеться, він ознаменує і символічний початок практичної реалізації української формули миру, і підіб’є підсумки всіх тих результатів, які вже досягнуті на цьому шляху», – сказав Жовква.

Водночас він визнав, що на пріоритети порядку денного низки країн впливають події, які розгортаються на Близькому Сході. Проте минулого місяця представники Саудівської Аравії, Бахрейну і Катару взяли участь у мальтійському саміті.

«Нам не потрібен саміт заради саміту. Ми говоримо про максимально широке залучення лідерів Глобального Півдня. Тому ми маємо ретельно продумати час і місце проведення саміту», – наголосив Жовква.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корiнний лучанин Показати IP 10 Листопада 2023 14:22
Ну,держава "глобальна" i форум"глобальной" . Головне пафосно назвали.
Анонім Показати IP 10 Листопада 2023 16:30
Я боюсь навіть і подумати. На нас що, весь світ збирається війною іти, чи як. Що ми з союзниками вже про глобалий мир домовляємось. Вони ж не вороги. А з ворогами ми про мир і не збираємось говорити .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus