USD 40.75 41.05
  • USD 40.75 41.05
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Україна і ЄС продовжили транспортний безвіз

20 Червня 2024 15:06
Україна і Єврокомісія продовжили дію транспортного безвізу на рік із можливістю його автоматичної пролонгації до кінця 2025 року.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, вантажні автоперевезення з України до ЄС та з Євросоюзу в Україну і далі не потребуватимуть спеціальних дозволів. При цьому оновлена угода передбачає низку взаємних зобов’язань щодо наявності ліцензій на перевезення та маркування вантажівок.

«Транспортний безвіз уже посилив нашу економіку. За півтора року дії угоди Україна експортувала до ЄС товарів на 48% більше, ніж за аналогічний період до її підписання... Безвіз сприяє імпорту, який зріс на 44%. Це, зокрема, товари й комплектування, що потрібні українським виробникам для налагодження виробничого процесу», – поінформував Шмигаль і подякував європейським партнерам за підтримку та солідарність.

На сьогодні для України відкритий транспортний безвіз з 35 країнами, включно з державами Європейського Союзу.

Наприкінці червня 2022 року Україна разом із Євросоюзом підписали спільну угоду про вантажні перевезення автотранспортом. Після чого її затвердив Президент Володимир Зеленський. У 2023 році дію угоди продовжили до 30 червня 2024 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus