USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Україна готує відповіді на російські атаки, – Умєров

Сьогодні 15:54
Україна готує відповідь Росії на сьогоднішній масований обстріл нашої держави, внаслідок якого загинули і постраждали мирні жителі.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров.

«Цієї ночі Росія знову вдарила по наших містах. Постраждали мирні люди, зруйновані домівки, порушена критична інфраструктура», – зазначив міністр.

За словами Умєрова, це ще раз доводить, що для перемоги Україні потрібні далекобійні можливості та зняття обмежень на удари по військових об’єктах ворога.

«Україна готує свої відповіді. Зброю власного виробництва», – підкреслив очільник Міноборони.

Як інформували, з ночі росіяни почали атакувати українську територію дронами типу «шахед», а вранці використали ракети. Запуски проводили як з бомбардувальників, так і з носіїв, що перебувають у Чорному морі. Росіяни використали дрони, а також крилаті, керовані та високошвидкісні ракети наземного, повітряного та морського базування.

Вибухи лунали у різних регіонах, є загиблі та поранені. Частина українців залишилася без світла через російські удари по критичній інфраструктурі, а інша – через превентивні заходи безпеки з боку енергетиків.

Президент Володимир Зеленський згодом заявив, що сьогоднішній удар окупантів по території України був одним з найбільших та комбінованим. За його словами, як і більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру. Він зауважив, що внаслідок ворожого удару є багато пошкоджень в енергетиці. Але всюди, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи.

Нагадаємо, у результаті ранкового масованого обстрілу Луцька постраждали п’ятеро осіб, одна людина загинула. Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Близько 8:30 ранку сталося влучання у багатоквартирний житловий будинок на одному з проспектів, у результаті чого пошкоджено майно громадян та споруда. Рятувальники ліквідували наслідки горіння та руйнувань конструкцій в квартирі, мешканцям надавалась допомога для евакуації в безпечне місце.

Близько 10:00 у Луцьку втретє за ранок пролунали вибухи. Пошкоджено ще один житловий будинок.

У більшості мікрорайонів міста зникли вода та світло. Спеціалісти КП «Луцькводоканал» розпочнуть відновлення водопостачання після завершення повітряної тривоги, повідомили у міській раді.

Відновити електропостачання намагатимуться до 17 години 26 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus