USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Україна готує першу місію на Місяць у 2022 році

30 Серпня 2021 23:42
У 2022 році відбудеться перша українська місія на Місяць. Її здійснить британська компанія Spacebit у співпраці з американськими партнерами.

Про це під час пресконференції на тему «Spacebit здійснить першу українську місію на Місяць» розповів засновник та генеральний директор компанії Павло Танасюк, передає Gazeta.ua.

У рамках місії, яка коштуватиме українській стороні близько $1,5 млн, на поверхню супутника доставлять техніку для проведення наукових досліджень на поверхні Місяця.

Йдеться про камери та радіаційні сенсори, які виготовлять українські інженери та протестують компанія спільно з Конструкторським бюро «Південне», Науково-виробниче підприємство «Меридіан» ім. Корольова, підприємство Екотест та ТитанЕра.

«Місія дозволить Україні приєднатися до клубу привілейованих країн, які доставили вантаж на супутник. Подібне вдалося лише трьом країнам – Сполученим Штатам, Китаю і Росії», – підкреслив засновник компанії.

«Про цей проєкт дізнаються у всьому світі, адже Україна стане однією з небагатьох держав, яка змогла успішно доставити науковий вантаж на Місяць», – додав Танасюк.

Spacebit – це приватна британська компанія, яка розробляє технології космічної робототехніки для місячних і планетарних місій, працює над інструментами аналізу космічних даних і роботизованими концепціями дослідження космосу, які включають штучний інтелект і передову мікробототехніку. Spacebit заснував в 2014 році українець Павло Танасюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Землянка Показати IP 30 Серпня 2021 23:49
"Милимося" на Місяць, а на Землі ще повний бардак((( Особливо - у нас, на жаль, у багатьої сферах ще, як не стараються 30 років наші обранці.
Черноморекопатель Показати IP 31 Серпня 2021 04:57
Построят Самый Большой в Мире Батут размером с майдан. И можно скакать и на Марс!
Скакуас майданний Показати IP 31 Серпня 2021 08:32
З наглосаксами хоч на Юпытер.
Сині Шаровари Показати IP 1 Вересня 2021 13:44
от там і пам'ятник Бандері поставте,а не на площі перед РАГСом...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus