USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Україна готова відновити експорт електроенергії в Європу: названо терміни

1 Березня 2023 13:48
Експорт української електроенергії до Європи може бути відновлено протягом тижня за умови відсутності суттєвого погіршення ситуації в енергосистемі через обстріли.

Про це член наглядової ради НЕК «Укренерго», радник прем’єр-міністра Юрій Бойко заявив в ефірі інформаційного телемарафону, передає УНІАН.

За його словами, від ухвалення рішення до фактичного відкриття експорту проходить час, необхідний для проведення аукціону розподілу потужності, але, навіть з урахуванням цього фактора, без істотного погіршення ситуації в енергосистемі внаслідок ворожих атак постачання електроенергії до Європи відновляться протягом тижня.

«Моя думка, що це (експорт електроенергії – ред.) може відбутися протягом наступних семи днів. І факт відкриття експорту може бути прив’язаний до зниження споживання внутрішнім споживачем. В першу чергу йдеться про Одеський регіон», – сказав Бойко.

Разом з тим, як зазначив Бойко, якщо ситуація з профіцитом електроенергії буде змінюватися в негативний бік, то рішення щодо експорту буде переглядатися.

Удари РФ по енергосистемі України

З жовтня 2022 року окупанти здійснили десятки ракетних атак на об’єкти енергосистеми України, спричинивши масштабні пошкодження.

Внаслідок російської агресії Україна втратила 44% атомної генерації та три чверті потужностей ТЕС.

28 лютого 2023 року стало відомо про те, що Міжнародний кримінальний суд має намір вивчити російські ракетні і дронові атаки на об’єкти критичної інфраструктури України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 1 Березня 2023 15:35
Серйозно? А ми тут якраз без електрики)))) Вже й забули про відключення, а тут на тобі. Другий раз за день
123 Показати IP 1 Березня 2023 16:18
А в графіку, відключень 1 березня, не заплановано. Ми теж 3 години вже без електрики., мабуть постачання пішло в європу
Віктор Показати IP 1 Березня 2023 18:36
То виходить електрику за кордон , а українцям нові , 3-4 рази вищі тарифи ??? Владо- ви скотиняка, а якще мораторій на час військового стану ??????
Віктор Показати IP 1 Березня 2023 18:43
Владо- ви влаштовуєте геноцид такими рішеннями, електрику за кордон , а українцям обіцяєте вже ціну в 3-4 рази вищу, а чим платити ??? Нащо нам Путін - ви нас знищите

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus