USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Ухилення від мобілізації: волинянин повернувся з Польщі, щоб доглядати за дідом з інвалідністю, але потрапив у тюрму

10 Червня 2024 18:46
На волинянина Едуарда Артисюка завели кримінальну справу за ухилення від мобілізації. Хлопцеві – 26 років, він із села Борочиче Луцького району. Рік тому повернувся з Польщі, куди виїхав ще до початку повномасштабного вторгнення. Повернувшись додому, став доглядати за батьком та дідусем – в обох є інвалідність, а в останнього стався другий інсульт.

Проте хлопцеві дали повістку, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я поїхав у Польщу до початку вторгнення, а повернувся рік тому. Коли приїхав, то планував іти в армію, але в мене батько та дід з інвалідністю, то не міг їх покинути. Тому не пішов», – зазначив чоловік.

Читати ще: Волинянина, в якого брат скоїв самогубство у військовій частині, судили за ухилення від служби

Горохівський районний суд призначив Едуарду Артисюку три роки повбавлення волі.

«Не треба його чіпати, він – моя поміч, – наголосив у судовому залі дідусь обвинуваченого Іван Федорович. – Я нещодавно отримав інсульт, а йому дають вирок. Потрібно помилувати, бо ж мені немає кому допомогти. Міг взагалі не приїжджати з Польщі, але він тут».

У сільській раді повідомили суд, що в Едуарда ніколи не було жодного адміністративного правопорушення, живе з дідом та батьком. Він є єдиним годувальником у родині.

Читати ще: Двічі був на полігоні: волинянина, який хворів на остеохондроз, судили за ухилення від мобілізації

Сам обвинувачений заявив, що повністю визнав вину, розкаявся. Каже, що міг оформити опікунство над дідом, щоб отримати відтермінування від служби, але не встиг цього зробити.

Судді зазначили: жодних довідок, що обвинувачений отримує допомогу із догляду за особою з інвалідністю, не надходило.

Прокуратура просила залишити вирок без змін. Після обговорення в нарадчій кімнаті судді пом’якшили вирок – присудили обмеження волі на один рік замість трьох.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
x Показати IP 10 Червня 2024 23:04
дуже люблю Я такі сюжети що укріпляють мою любов до цієї держави дуже показово .прокурор Оксанка знає своє діло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus