USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Угорські фермери протестуватимуть біля кордону з Україною проти імпорту зерна

2 Лютого 2024 16:58
Наступної п’ятниці угорські фермери готуються протестувати на кордоні з Україною в районі міста Захонь проти того, що Євросоюз продовжив пільговий режим торгівлі з Україною, зокрема для зернових.

Про це повідомляє Telex, пише Європейська правда.

Керівник Асоціації об’єднань угорських фермерів (Magosz) Іштван Якаб заявив, що вони невдоволені планами Єврокомісії продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС, тому що їм доведеться конкурувати з продукцією, виробництво якої «не має враховувати ніякі вимоги ЄС».

Спілка заявила, що фермери підтримують угорський уряд, який захищає їхні інтереси від Брюсселя.

Перед цим міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь заявив, що пропозиція Єврокомісії щодо продовження режиму пільгової торгівлі з Україною не пропонує ніяких рішень у питанні українського зерна, тому Угорщина планує зберегти свою національну заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України.

Читати ще: Польські фермери оголосили про новий страйк і блокаду кордону з Україною

У середу Єврокомісія офіційно запропонувала ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС, водночас включивши туди запобіжники для агропродукції.

Пільговий режим торгівлі ЄС з Україною діє з 4 червня 2022 року, його продовжували у 2023 році. Водночас через невдоволення фермерів ЄС на кілька місяців 2023 року запроваджував тимчасові обмеження для деяких видів агропродукції, а окремі країни, серед яких і Угорщина, продовжили їх і після скасування на рівні Євросоюзу, в односторонньому порядку.

Термін дії поточного продовження режиму торгівлі без мит і квот для України спливає 5 червня 2024 року, для Молдови – 24 липня 2024 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 3 Лютого 2024 05:30
протестному бидлові слід було і надалі нищечком сидіти у Варшавському договорі, а не пхатись зі свинячим рилом до Євросоюзу..
анонім Показати IP 3 Лютого 2024 12:23
а нафта та газ в угоршщину з кацапії через Україну йде без ніяких протестів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus