USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Угорщина заморозила рекордну суму російських активів

16 Грудня 2022 19:43
Угорщина станом на 25 листопада заморозила російські активи на суму 870 млн євро, свідчать дані з нещодавнього підсумку Єврокомісії.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Nepszava.

Видання припускає, що, можливо, це просто збіг обставин. Проте там відзначили, що в Угорщині в листопаді виявили значні підсанкційні активи – саме тоді, коли загострилася боротьба Будапешта з Брюсселем за кошти Євросоюзу. Йдеться про рекомендації ЄС про замороження частини субсидій для Угорщини.

Зазначається, що заморожена сума у 870 млн євро є суттєвою, заважаючи на те, що востаннє Угорщина заблокувала всього 3 тис. євро російських активів.

Видання також нагадало, що на сьогодні у країнах ЄС заморожені російські активи на загальну суму у приблизно 19 млрд євро.

Так, в Італії заморожено 2,3 млрд євро,

у Німеччині – 2,2 млрд,

в Австрії – майже 1,8 млрд,

у Болгарії – 11,3 млн,

у Чехії – 10,8 млн,

у Словаччині – 4,9 млн євро.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Євросоюз заморозив активи 1350 осіб та організацій, які перебувають у санкційних списках. Країни-члени відстежують та заморожують підсанкційні рахунки, нерухомість, яхти.

Наприкінці листопада президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС планує віддати на відбудову України заблоковані активи Росії та її олігархів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 17 Грудня 2022 05:25
все це - смішні крихти, після того, на що усвідомлено наважився путін, лік повинен починатись з трильйонів..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus