USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.05 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Угорщина спростила умови вʼїзду для росіян і білорусів після візиту Орбана до Москви, – ЗМІ

Сьогодні 10:39
Угорщина спростила в’їзд для громадян Росії та Білорусі – їх включили до програми «національної карти», яку видають усім охочим працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовжити її.

Про це пишуть Deutche Welle і RND, передає Бабель.

На європейському рівні не проводять спеціальної перевірки власників «національної карти», що викликає занепокоєння в угорських сусідів.

Журналісти зазначають, що це дає можливість росіянам і білорусам без перешкод пересуватися територією Європейського Союзу, а також привезти свої родини – навесні угорський уряд заявив, що очікує прибуття понад 65 тисяч охочих працювати.

Читати ще: В ISW назвали справжню мету «мирної місії» Орбана

Це відбувається на тлі зростання російських гібридних атак на території Європи. Таким чином, є загроза того, що російські шпигуни можуть проникнути до ЄС і що Кремль спеціально переправлятиме росіян в Європу.

Програму «національної карти» в Угорщині розширили 8 липня, тобто після візиту премʼєра Угорщини Віктора Орбана до Москви – там вони з лідером РФ Володимиром Путіним, серед іншого, обговорювали війну в Україні та її «мирне врегулювання».

Нагадаємо, 12 вересня 2022 року набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії спрощеного візового режиму з Росією, який діяв із 2007 року. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus