USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Угорщина посилила вимоги для біженців з України

21 Серпня 2024 21:40
В Угорщині набула чинності нова постанова уряду, яка посилює вимоги до біженців з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Згідно з новим законом, право на державну підтримку, яка охоплює безкоштовне житло та базову щомісячну суму, зберігається лише в українців, чия остання офіційна адреса в Україні була в районі, у якому безпосередньо відбувалися бойові дії.

«Новий закон обмежує державну підтримку українців тими, хто походить з частин України, які безпосередньо постраждали від бойових дій, спричинених вторгненням РФ», – йдеться у повідомленні.

Урядова постанова № 134 вносить зміни до законодавства, що діяло до 2022 року та до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, пишуть журналісти.

Читати ще: Росія готує нові інформаційні операції проти українських біженців у Європі, – ГУР

У списку, який щомісяця оновлюватиме уряд Угорщини, є 13 регіонів України.

Скільки з 31 тисячі українців, які мешкають в Угорщині, постраждають внаслідок нового закону, невідомо. Правозахисні групи кажуть, що найбільш уразливими є представники ромської етнічної меншини з найзахіднішої Закарпатської області, які все ще живуть у притулках, які тепер закриють.

Їхнє становище ускладнюється тим, що багато з них мають подвійне українсько-угорське громадянство. Видання стверджує, що «це робить їх непридатними для отримання притулку в інших країнах ЄС».

Нагадаємо, Угорщина спростила умови в’їзду для громадян Російської Федерації та Білорусі. Після візиту угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана до Москви Будапешт включив громадян РФ та Білорусі до програми так званої національної карти – вона видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus