USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Угорщина легалізує українців з протермінованими паспортами

18 Червня 2024 11:56
Уряд у Будапешті видав указ, за якими громадяни України зможуть отримати посвідку на проживання навіть з протермінованим паспортом, поки в Угорщині триває надзвичайний стан і протягом пів року після його завершення.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на указ угорського уряду.

Угорський уряд 14 червня видав указ про врегулювання дійсності закордонних паспортів громадян України. Він визначає, що посвідчення особи за кордоном вважається дійсним під час запровадженого в Угорщині надзвичайного стану.

Таким чином при оформленні посвідки на проживання закордонний паспорт громадянина України, який втратив дійсність, вважається чинним і посвідку на проживання може бути видано – у тому числі протягом шести місяців після припинення надзвичайного стану в Угорщині.

Читати ще: В Угорщині спалахнув скандал через публікацію аудіо про корупцію в уряді Орбана

Ця норма не поширюється на процедури отримання громадянства Угорщини.

Уперше надзвичайний стан в Угорщині оголосили 11 березня 2020 року через пандемію коронавірусу, він з незначними змінами діяв до червня 2022 року.

Але у травні 2022-го угорський уряд ініціював оголошення режиму надзвичайного стану через війну в Україні і відтоді його регулярно продовжували. Востаннє - у квітні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Байден Показати IP 18 Червня 2024 12:22
Кого будьмо дякувати ???
CHALLENGER 2.5 Показати IP 18 Червня 2024 18:07
Молодцi спасать стiльки людей.
Анонім Показати IP 18 Червня 2024 22:02
Нічого особистого, всього лише бізнес і національні інтереси. Українці - нація пластична, часто не треба чекати наступного покоління щоб асимілювались, не кажучи вже про біглих етнічних угорців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus