USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.69

Удари ЗСУ по території Росії можуть зірвати наступи окупаційної армії, – ISW

8 Липня 2024 09:00
ЗСУ зможуть зірвати масштабні наступальні операції окупантів, якщо західні союзники України дозволять бити по військових об’єктах на території Росії.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни. Як приклад аналітики наводять удари ЗСУ наприкінці червня.

Тоді, згідно з супутниковими знімками, українські військові успішно атакували командний пункт російського полку в Бєлгородській області, ймовірно, з іноземної зброї.

Розташування об’єкта біля лінії фронту та менш ніж за кілометр від кордону дозволяє припустити, що він мав значення у операціях росіян у Харківській області. При цьому останні супутникові знімки показують істотні пошкодження будівлі. На думку аналітиків Інституту, ЗСУ атакували пункт французькою високоточною бомбою Armement Air-Sol Modulaire Hammer.

Читати ще: Це вже 361-й знищений літак: на Донбасі зенітники збили російський Су-25

«Це підтверджує той факт, що Україна може зірвати російські наступальні операції, якщо країни Заходу продовжать скасовувати обмеження на використання ЗСУ своїх озброєнь для ударів по військових об’єктах в Росії. Україна повинна мати можливість використовувати надану Заходом зброю, зокрема ракети ATACMS, для нанесення ударів по російських військових цілях в оперативному тилу і глибокому тилу РФ, щоб суттєво підірвати ворожі операції в широкому масштабі», – підсумовують експерти.

Понад 10 країн-партнерів України надали дозвіл на використання своєї зброї на території Росії. Серед них Канада, Німеччина, Фінляндія, Франція та США.

Defense News зазначає, що дозвіл Штатів на удари по території Росії змінив війну, але цього недостатньо.

Водночас самі американці додали, що дозволять Україні вражати російські позиції на більшій відстані, якщо окупаційна армія спробує розширити фронт.

Читати ще: Росія посилює атаки на українські авіабази, аби завадити передачі F-16, – ЗМІ

Раніше британський журнал The Economist із посиланням на дані Пентагону повідомив про втрати російських окупаційних військ на війні проти України. Згідно з приблизними даними, окупаційні війська втратили від 462 тис. до 728 тис. осіб.

Як наголошується, втрати Росії під час збройної агресії в Україні з 2022 року перевищують разом узяту кількість втрат у всіх її війнах після Другої світової війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 8 Липня 2024 15:47
Можуть,можуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus