USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Удар росіян по Запоріжжю: кількість вбитих і постраждалих зросла

30 Вересня 2022 12:21
Кількість вбитих внаслідок ракетного удару по гуманітарній колоні у Запоріжжі зросла до 25 цивільних. Ще приблизно 50 людей поранені.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

«Розпочате кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Тривають першочергові слідчі дії. Дані уточнюються», – йдеться в повідомленні.

До медичних закладів госпіталізували 62 людини, повідомила начальниця відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Запорізькій області Ганна Ткаченко.

«Сьогодні о 7:10 російські військові завдали трьох ракетних ударів в район авторинку, що поблизу траси Запоріжжя-Оріхів. В зоні ураження опинилась колона цивільних громадян, яка намагалась перетнути пункт пропуску та виїхати на окуповану територію», – повідомила Ткаченко.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив про 24 убитих людей. За його даними, загинули 11 чоловіків і 13 жінок. Ще 36 людей поранені – 24 чоловіки, 11 жінок і одна дитина.
«Звичайні цивільні люди. Стояли в автомобільній колоні. Везли на окуповану територію ліки. Везли продукти. Їхали до рідних. Вранці ще були живі й здорові», – написав він.

У місті Запоріжжя та Запорізькій області 1 жовтня оголосили днем жалоби за загиблими внаслідок російської атаки на гуманітарну колону, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Уранці 30 вересня росіяни випустили ракети по Запоріжжю. «Прильоти» зафіксували «на околицях обласного центру».

Згодом Старух повідомив, що терористи завдали ракетного удару по цивільній гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу.

Попередньо, терористи випустили 16 ракет із застосуванням зенітного-ракетного комплексу С-300, повідомили в Офісі президента
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus