USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Удар по дамбі у Кривому Розі: у місті здійснили 2 підриви для ліквідації аварії

15 Вересня 2022 08:58
Ввечері 14 вересня російська армія випустила 8 крилатих ракет по гідротехнічній споруді у Кривому Розі – дамбі Карачунівського водосховища. Усю минулу ніч у Кривому Розі ліквідовували наслідки ракетного удару росіян по дамбі, у двох місцях мусили підірвати дамбу, – рівень води в Інгульці спав.

Про це повідомили голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко та керівник ВЦА Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Як зазначив глава військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, упродовж ночі ліквідовували величезну аварію на дамбі. Вона сталася внаслідок вчорашніх «прильотів». Коли російські військові випустили по місту ракети типу «Кинджал» та «Іскандер».

«Вночі проводили цілу низку необхідних заходів: починаючи двома підривами дамби у районі Чорногорки, щоб збільшити пропускну здатність, закінчуючи інженерними роботами», – підкреслив Вілкул.

Він також зауважив, що наразі тривають роботи з ліквідації наслідків аварії. Сам потік води, станом на ранок, знизився. А рівень води, де зафіксували підтоплення, почав спадати. Загалом відомо, що підтоплень зазнали 112 приватних будинків, а також дачних ділянок.
Відповідну інформацію підтвердив глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Він зауважив, що на різних ділянках річки Інгулець вода піднялася від 1 до майже 2 метрів. Наразі відомо, що її рівень вдалося опустити на 13 сантиметрів, і цей процес триває.

Крім того, зазначив глава ОВА, пошкоджень зазнали водоводи. Наприклад, у Софіївській громаді без водопостачання залишилися близько 5 тисяч людей. Наразі там тривають відновлювальні роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus