USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Ученим вдалося вживити чип у голову птаха і керувати польотом

28 Жовтня 2022 06:01
Китайські вчені вживили в голову голуба чип на сонячній батареї, завдяки якому вдалося дистанційно керувати польотом птаха із точністю 80-90% протягом двох годин.

Дослідники кажуть, що досягли прориву в глобальній гонці робототехніки тварин, а технологія потенційно може використовуватись у деяких військових цілях, пише ТСН з посиланням на South China Morning Post.

Під час експериментів сонячну панель розміром приблизно в половину екрана смартфона прикріпили до спини голуба, щоб живити контрольний пристрій для керування мозком на його голові. На певні частини мозку тварини впливали слабким струмом, щоб підпорядкувати його волю і керувати польотом, відправляючи радіосигнали.

Експерименти з п’ятьма голубами показали, що птахи можуть виконувати прості команди, як-от поворот праворуч або ліворуч із великою точністю. Дослідники кажуть, що птахи іноді не реагували через втому або сильні, несподівані відволікання у відкритому середовищі.

Продуктивність пристрою можна покращити за рахунок використання штучного інтелекту, щоб зменшити навантаження на збирання даних і обчислення, вважають вчені. Кращі сонячні панелі також підвищать швидкість перетворення сонячного світла в електрику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася Показати IP 28 Жовтня 2022 09:36
які китайські вчені?! небензя в ООН казав що УКРАЇНСЬКІ
Микола Показати IP 28 Жовтня 2022 10:47
Тільки не показуйте цю статтю руссні
дарвін Показати IP 28 Жовтня 2022 14:36
Тим *вченим* в ...... запхати ті батареї і інше причандалля, щоб не були такими пришелепкуватими, і не мордували створіння Боже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus