USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Учені виявили зв’язок між зовнішністю та тривалістю життя: хто живе довше

Сьогодні 00:36
Вчені з Університету штату Аризона та Техаського університету в Остіні виявили

кореляцію між зовнішньою привабливістю та тривалістю життя.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в журналі Social Science and Medicine, люди, яких вважають більш привабливими, в середньому живуть довше, ніж ті, кого вважають непривабливими, пише ТСН.

Було проаналізовано дані, зібрані протягом 65 років, стосовно понад 8300 учнів старших класів зі штату Вісконсин. Учені зіставили оцінки привабливості учасників, які зробили незалежні експерти на основі їхніх фотографій, з даними смертності.

Дослідження показало, що чоловіки, яких вважали непривабливими, в середньому живуть майже на рік менше, ніж ті, кого вважали гарними. Для жінок ця різниця відчутніша – непривабливі жінки живуть менше за привабливих на два роки.

Вчені визнають, що механізми зв’язку між привабливістю та довголіттям поки що не до кінця зрозумілі. Вони припускають, що зовнішня привабливість може відображати загальний стан здоров’я людини: гарна людина, найімовірніше, і здоровіша.

Читати ще: Учені визначили вік, коли людський організм починає старіти

Крім того, зовнішня привабливість позитивно впливає і на соціальні взаємодії людини. Привабливіші люди часто мають певні соціальні переваги, як-от вищий заробіток, краще ставлення з боку оточення й навіть м’якші вироки в суді.

Соціолог Коннор Шихан з Університету штату Аризона припустив, що привабливість може мати генетичну частину, яка безпосередньо впливає на тривалість життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus