USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Учені розкрили таємницю справжнього походження Колумба

Сьогодні 00:17
Іспанські вчені за допомогою аналізу ДНК підтвердили, що останки Христофора Колумба дійсно поховані в гробниці в Севільському соборі в Іспанії. Ця знахідка вирішує давні дебати щодо місця його останнього спочинку. Крім того, може бути остаточно вирішене питання національності першовідкривача Америки.

Про це повідомляє New York Post.

Під керівництвом експерта-криміналіста Мігеля Лоренте дослідники проаналізували крихітні зразки останків із Севільї, порівнюючи їх із останками відомих родичів Христофора Колумба.

Висновки їхнього дослідження будуть оприлюднені в документальному фільмі під назвою «ДНК Колумба: Справжнє походження», який транслюватиме національний мовник Іспанії TVE.

Хоча Лоренте не розкрив остаточних результатів під час недавнього брифінгу, він заявив, що сучасні технології остаточно підтвердили, що останки в Севільї належать Колумбу.

Читати ще: Вчені встановили, яка істота потопила корабель Колумба

Він визнав проблеми з дослідженням національності Колумба через велику кількість залучених даних, але зазначив, що результати «майже абсолютно достовірні».

Традиційно вважається, що Колумб походив з італійської Генуї, але альтернативні теорії припускають, що він міг бути іспанським євреєм, греком, баском або португальцем.

Останки Колумба мають складну історію переміщення.

Він помер у Вальядоліді, Іспанія, у 1506 році, але хотів, щоб його поховали на Еспаньолі, нині Домініканська Республіка та Гаїті. Його останки були перевезені на Кубу в 1795 році, а пізніше вважалося, що їх перевезли до Севільї в 1898 році.

Однак деякі дані свідчать про те, що частини його останків все ще можуть бути в Карибському басейні, оскільки фрагменти кісток, які, як вважають, належали Колумбу, були знайдені у свинцевій труні в Санто-Домінго в 1877 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus