USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Учені попередили про ще один важкий наслідок COVID-19

7 Червня 2021 13:50
Коронавірус може привести до розвитку синдрому Гієна-Барре, який проявляється в порушенні чутливості і вегетативних розладах, але інколи викликає навіть повний параліч, й інших аутоімунних захворювань.

Відповідних висновків дійшла група вчених з Бірмінгемського університету, повідомляє ТСН.

В учасників дослідження, які перехворіли коронавірусом у важкій та легкій формах, виявили оніміння ступень і кистей рук, м’язову слабкість і головний біль, проблеми з координацією. Професор Бірмінгемського університету Алекс Ріхтер уточнив, що вироблені антитіла після COVID-19 схожі з тими, які викликають аутоімунні хвороби серця, м’язів і шкіри.

«Ранні дані показують, що інфекція SARS-CoV-2 може призводити до довгострокових аутоімунних ускладнень, і є дані, що серед наслідків інфекції SARS-CoV-2 низка аутоімунних захворювань, серед яких синдром Гієна-Барре», – йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що синдром Гієна–Барре – це рідкісний стан, за якого імунна система людини вражає власні периферичні нерви. Цей стан супроводжується м’язовою слабкістю і підвищенням вмісту білка в спинномозковій рідині, можуть бути порушені температурні і тактильні відчуття. Синдром може вражати людей в будь-якому віці, але частіше за все він зустрічається у дорослих людей і у чоловіків. У важких випадках можливі паралічі дихальних і краніальних м’язів.

Точні причини синдрому Гієна–Барре досі залишаються недостатньо з’ясованими. Часто він розвивається після гострої інфекційної хвороби. За даними ВООЗ, більшість людей повністю одужують навіть в найважчих випадках синдрому Гієна-Барре. Важкі випадки спостерігаються рідко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus