USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Учасники проєкту «Доступно про парламентаризм» можуть стати помічниками волинської нардепки

15 Червня 2020 18:59
Зустрічі з народними депутатами, тренінги щодо діяльності парламентарів, опитування «Парламент очима молоді: бачення та очікування» – усі ці заходи відбулися під час проєкту «Доступно про парламентаризм», що реалізовували з 15 січня до 31 травня 2020 року у «Волинській правничій школі» в межах Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконує Фонд Східна Європа.

Нещодавно підвели його підсумки. Зважаючи на послаблення карантину, зустріч відбулася офлайн, повідомляє пресслужба нардепки від Волині Ірини Констанкевич.

Найголовніший результат проєкту – це не лише знання, які отримала стала тренінгова група учасників, а й нові можливості, які відкрилися перед молоддю. Цьому варто завдячувати народній депутатці, членкині депутатської групи «Партія «За майбутнє» Ірині Констанкевич. Саме вона найбільше підтримала проєкт «Доступно про парламентаризм» та найчастіше комунікувала з молоддю.

У травні за ініціативи Ірини Констанкевич учасники долучилися до розробки законопроєкту щодо посилення відповідальності за забруднення навколишнього середовища. Загалом це зміни у Кодекс про адміністративні правопорушення та Кримінальний кодекс. Вони суттєво збільшують штрафи, додають також і громадські роботи.

«Цей законопроєкт – це спільна робота зі студентами-учасниками проєкту «Доступно про парламентаризм». Я дуже вдячна молодим людям за важливі ініціативи», – зазначила Ірина Констанкевич.

Також народна депутатка запропонувала молоді спробувати втілити отримані знання упродовж проєкту на практиці – запросила учасників на стажування у її громадській приймальні. А за його результатами неодмінно хтось зможе й стати помічником Ірини Констанкевич.

«Проєкт «Доступно про парламентаризм» – це неймовірний досвід, неймовірний позитив та неймовірна мотивація! Цього б проєкту не було без усіх вас. Щиро хочу подякувати за довіру, за підтримку і за рух уперед Програмі РАДА та Фонду Східна Європа, директору Програми USAID Рада Ігорю Когуту, ідейній натхненниці проєкту – Ірині Констанкевич. Дякую за високоякісні тренінги помічнику народної депутатки Ірини Констанкевич Оресту Маховському, декану юридичного факультету СНУ ім.Лесі Українки, засновнику «Волинської правничої школи» Антону Демчуку та його колезі Володимиру Кравчуку», – зазначила керівниця проєкту Ольга Максим’як.

Вона також додала, що окрім тренінгів для молоді упродовж проєкту провели «5 живих бібліотек» та 6 дискусійних клубів для молоді, значна частина яких відбулася у Zoom. Переформатовувати роботу в онлайн довелося через карантин. Але в цьому навіть була вагома перевага, адже таких зустрічей вдалося організувати більше, аніж планувалося згідно із календарним планом проєкту.

Гостями цих заходів, окрім Ірини Констанкевич, стали – народний депутат Вячеслав Рубльов, голова Волинської облради Ірина Вахович, помічники народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч та Олена Маюк, помічник народної депутатки Ірини Констанкевич Сергій Неймарк, експертки з піар – Інна Гордієнко та Ірина Опря, прессекретарка депутатської групи «Партія «За майбутнє» Леся Карлова.

Учасники щиро дякували за надану можливість усім, хто долучився до втілення проєкту «Доступно про парламентаризм», а Ірині Констанкевич – за величезну мотивацію та відкритість.

Усі отримали сертифікати, зокрема: Ярослава Дмитришин, Дмитро Копасюк, Ляшук Анастасія, Владислав Пасевич, Сюзання Пеньшіна, Марія Прибиш, Дмитро Романцов, Юлія Синьчук, Діана Ущіюк, Людмила Шворак, Олександр Шум, Шишко Анастасія, Віра Алфьорова, Софія Октисюк, Софія Майко, Дарина Корець.

Проєкт завершився, але для молоді шлях у політику лише починається. Їм дуже пощастило, адже учасники «Доступно про парламентаризм» вже мають свою наставницю – дійсно народну депутатку Ірину Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Червня 2020 22:28
​​Давайте наочно разберём, как соросята паразитируют в нашей стране на примере 168 тысяч гривен. Именно столько ГО "Лабораторія законодавчих ініціатив" получила от фонда Сороса, чтобы внедриться в министерство и указывать министру что и как ему делать. Речь идет о проекте: «Институциональная поддержка патронатной службы вице-премьер-министра по вопросам европейской и евроатлантической интеграции» Что такое патронатная служба: ассистент, пресс-секретарь, тайм-менеджер и куча советников. На содержание этого кодла государство денег не выделяет. Дает Сорос. Министром может быть кто угодно. Советники и команда сделают всю работу. А глава органа волей-неволей превратится в некого фунта Кстати это ж только 168 тысяч Сорос дал на реализацию одного конкретного проекта. На сайте организации указано – их спонсируют офис Совета Европы, USAID Ukraine, Фонд поддержки демократии (NED) и так далее. А теперь по сути: кому шли деньги ГОшки, которая в открытую доится с соросовского крыла. Игорь Селецкий, руководитель Службы вице-премьера по европейской интеграции. Помимо зарплаты в министерстве в 411 тысяч, получил 31 тысячу от вышеупомянутой ГО. Далее будем указывать аббревиатуру, как «ЛЗІ». Инна Жолткевич, работала помощником Иванки Климпуш-Цинзадзе. Помимо зарплаты в министерстве, получала 30 тысяч от «ЛЗІ» Светлана Таран, советник в Секретариате Кабинета Министров. Помимо зарплаты в министерстве в 90 тысяч, получала 74 тысячи отчислений от «ЛЗІ» Валерия Петровская, заместитель начальника отдела по связям с общественностью в Киевавтодоре. Помимо зарплаты получала 74 тысячи отчислений от «ЛЗІ». Ее муж Владислав Петровский работал в Секретариате Кабмина, где получал 239 тысяч. Кстати, после Киевавтодора Лера пошла на повышение – в КГГА в департамент по коммуникациям. А также - знакомый нам член наблюдательного совета УЗ Лещенко Сережа, также числится в списке получателей гонораров. На фоне нынешней зарплаты в полмиллиона от государства, «ЛЗІ» в прошлом году ему платила всего-то 58 тысяч гривен Но и это не всё. В списке выгодополучателей засветился работник СНБО. Об этом расскажем уже в следующем посте. Не пропустите

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus