USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Убивство Фаріон: суд у Львові обрав запобіжний захід підозрюваному

Сьогодні 19:04
Галицький суд Львова відправив 18-річного підозрюваного в убивстві Ірини Фаріон під арешт на 60 діб без права на заставу.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Під час судового засідання адвокат підозрюваного називав підозру необгрунтованою, а всі звинувачення - домислами. Він звернув увагу на відсутність в матеріалах справи зброї, з якої було убито Ірину Фаріон, зразків ДНК підозрюваного на місці злочину. Адвокат просив застосувати до свого підзахисного цілодобовий домашній арешт.

У відповідь представник обвинувачення нагадав, що на цьому засідання не розглядається питання винуватості підозрюваного і заявив, що зібраних доказів достатньо, щоб вважати підозру достатньою, щоб обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Утримуватимуть підозрюваного В’ячеслава Зінченка у львівському СІЗО. Його адвокат заявив, що рішення суду планують оскаржити.

Справу розслідують за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі.
19 липня 2024 року у Львові стріляли в колишню народну депутатку Верховної Ради, мовознавицю Ірину Фаріон. Того ж дня вона померла в лікарні.

25 липня підозрюваного затримали у Дніпрі. Голова МВС повідомив, що це 18-річний хлопець. Слідство схиляється до того, що стрілець був лише виконавцем, а саме вбивство – замовне.

Слідство встановило, що підозрюваний прибув до Львова 9 липня та заїхав в орендоване через Booking житло. 14 липня він заїхав у друге житло, а напередодні вбивства – 19 липня – у третє. Він готувався до вбивства і стежив за Фаріон.

З Дніпра у Львів йому надійшла посилка «Новою Поштою» з речами, які потім він використовував для конспірації, – панамою, окулярами, сумкою через плече. У телефоні підозрюваного виявили книгу «Секретні інструкції КДБ та ЦРУ», а також заготовлений передсмертний лист – у ньому просить передати батьку, що приховував свої плани заради безпеки батьків. Поліція перевіряє інформацію про приналежність хлопця до неонацистського руху з центром у РФ та його звʼязки з Росією.

На місці злочину знайшли гільзу від спортивної кулі 9×18 мм, її передали на експертизу. У МВС наголосили, що у 2017–2018 роках випустили мільйон таких куль. Зараз встановлюють, де її могли придбати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus