USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У ЗСУ скоро будуть дрони з ШІ, – Федоров

9 Лютого 2024 09:51
В українських військових незабаром з’являться дрони з технологією штучного інтелекту.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону, передає Кореспондент.

«Я думаю, що в першому кварталі 2024 року ми побачимо вже масоване застосування FPV-дронів з ШІ. У тому числі скоро з’являться українські аналоги Ланцета, які також працюватимуть на базі ШІ. Ми зараз тестуємо ці БПЛА», – сказав Федоров.

За його словами, над впровадженням технологій штучного інтелекту у БПЛА працюють близько 20 українських компаній. Це буде дрон, подібний до російського Ланцета. Наразі зразки вже перебувають на тестуванні і скоро будуть в Україні.

Читати ще: Морські дрони, які атакували Кримський міст, – унікальна розробка СБУ. Деталі спецоперації

«Росіяни будуть скаржитися на те, що їхня техніка продовжує знищуватися нашими дронами на кшталт «Ланцет». Тому зараз все на етапі тестування. Але ці пів року останні багато компаній працювали над тим, щоб створити певний аналог «Ланцета» і скоро він буде в Україні», – сказав Федоров.

Також глава Мінцифри розповів, що збільшується і виробництво безпілотників, які здатні летіти на сотні кілометрів і виконувати завдання. За його словами, дальніх дронів на сьогодні вже досить багато і навіть існує певна конкуренція між компаніями.

«Ми можемо робити не менше, ніж робить Росія далеких дронів-«камікадзе», – сказав Федоров, додавши, що зараз це лише питання масштабування, тобто фінансування цього напряму.

Читати ще: Україна представила власний надводний безпілотник на оборонній виставці в Туреччині
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Лютого 2024 10:08
Ця влада такими анонсами шкодить обороноздатності країни. Чи так домовлено???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus