USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У зоні землетрусу в Туреччині звели 700 тисяч наметів та контейнерів

5 Квітня 2023 10:53
У зоні землетрусу на сході та південному сході Туреччини звели 700 тисяч одиниць тимчасового житла – 650 тисяч наметів та 50 тисяч контейнерів. До робіт з очищення територій залучено 13 тисяч вантажівок.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу, після зустрічі з міністром імміграції та надання притулку Греції Нотісом Мітаракісом у зоні землетрусу, передає Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

«Кількість встановлених нами наметів досягла приблизно 650 тисяч. Станом на сьогодні число встановлених контейнерів перевищило 50 тисяч», – сказав Сойлу.

Міністр подякував уряду та народу Греції за підтримку у зв’язку з землетрусами в Кахраманмараші.

За його словами, тривають роботи по аварійному демонтажу будинків та розчищенню територій, де щодня працюють 13 тисяч вантажівок, завершено аварійний демонтаж 10 тисяч будинків, які були обвалені чи підлягали аварійному знесенню.

Унаслідок землетрусів на початку лютого, які зачепили Туреччину та Сирію, загинули понад 52 тисячі людей.

Турецька влада анонсувала масштабне розслідування і почала масові арешти забудовників та підрядників, чиї будівлі не витримали поштовхів і цілковито зруйнувалися.

Читати ще: Землетруси в Туреччині: заарештовані 325 підозрюваних у неякісній забудові

Також упродовж року в Туреччині мають намір побудувати 244 тисячі одиниць житла та 75 тисяч сільських будинків. Європейський Союз надасть Туреччині один мільярд євро допомоги для відновлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus